Roda de Berà recull 131 propostes per als Pressupostos Participatius

REDACCIÓ – Roda de Berà, 11/1/2023

Amb l’eslògan “Imagina, proposa, participa. Tu decideixes com avança Roda de Berà!”, l’equip de govern de l’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa a principis de desembre la tercera edició  dels Pressupostos Participatius. Durant la fase de presentació de propostes, que es va allargar del 5 al 18 de desembre, 72 persones majors de 16 anys, empadronades o amb segona residència al municipi, van presentar un total de 131 propostes.

Aquestes han passat un procés de validació tècnica prèvia i accedeixen a la següent fase totes aquelles que compleixen amb els criteris que marca el protocol de l’edició: que siguin inversions i no obres de manteniment, factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin els 130.000 euros, i, tot plegat, pensant en l’interès global del municipi.

Sessió pública de priorització el 20 de gener

Com a novetat, se celebrarà una sessió pública de priorització, per tal d’assolir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés, durant la qual les persones proposants podran debatre i escollir quines són les propostes més importants i per tant les que passaran a les fases de validació tècnica final i de votació. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 20 de gener, a partir de les 19 hores, a l’Hotel d’Entitats, i totes les persones que hi van participar presentant una o dues propostes seran convidades especialment, tot i que és oberta a tota la ciutadania.

Durant el mes de febrer els tècnics municipals faran la validació final així com una valoració econòmica aproximada de cada proposta d’inversió triada. Serà durant el mes de març quan arribarà la fase de votació. Les persones majors de 16 anys empadronades a Roda de Berà escolliran les seves tres propostes favorites d’entre un llistat d’opcions. Les propostes finals seran seleccionades en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert de 130.000 euros, per a ser executades amb el pressupost municipal de 2023.

Foto: La tercera edició dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà segueixen endavant. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This