Rescaten un gos víctima de maltractament i abandonament al Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 29/12/2022

Els agents especialistes del SEPRONA, de manera coordinada amb la Guàrdia Municipal del Catllar, han pogut rescatar un gos Pit Bull Terrier, que es trobava totalment abandonat en una finca rústica del municipi. Les condicions de vida del gos eren lamentables, ja que es trobava permanentment subjecte a un arbre amb unes gruixudes cadenes que superaven els tres quilograms de pes, en un entorn de plàstics, excrements i residus, evidenciant-se que l’animal havia estat abandonat a la seva sort.

Pel que sembla, l’animal portava diverses setmanes en aquesta situació, sense ser atès i en pèssimes condicions higiènic sanitàries i d’alimentació. El que li mantenia amb vida era la sensibilitat d’alguns veïns de la localitat, que li anaven facilitant menjar i aigua, la qual cosa li ha permès continuar vivint. Finalment, després de veure que aquestes circumstàncies es prolongaven en el temps, van optar per donar coneixement d’aquests fets a les Autoritats.

Especialistes del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona, van ser informats que la finca on estava l’animal, va ser ocupada aproximadament fa uns dos anys, encara que no s’utilitzava com a lloc de residència habitual; que en aquest mateix emplaçament hi ha hagut una quantitat indeterminada de gossos, els quals van ser a poc a poc desapareixent, sense saber res mes d’ells, fins a quedar únicament el Pit Bull Terrier maltractat.

S’han trobat ossos d’animal, que podrien pertànyer a aquests gossos, sense que es pugui precisar però sense descartar, que morissin a conseqüència de maltractament, a la vista de les circumstàncies en les quals van trobar al Pit Bull Terrier

Davant aquests fets, existint un gran perill per a la vida i integritat física de l’animal, es van realitzar gestions amb l’Ajuntament del Catllar i el seu Guàrdia Municipal, per a gestionar la retirada i cura d’aquest. Quan va ser alliberat de les cadenes, aquestes van registrar un pes de 3,2 quilograms i li havien produït diferents ferides en el cos, especialment en el coll. L’animal va ser traslladat al centre L’Última Llar de Reus per a ser assistit i sotmès a cures veterinàries.

Els agents del SEPRONA i de la Guàrdia Municipal de la localitat del Catllar estan realitzant gestions per a arribar a conèixer qui o els qui poden ser els responsables d’aquests fets, a fi de depurar responsabilitats, ja que aquests poden ser constitutius de delicte penal de maltractament animal.

La col·laboració ciutadana, com en moltes altres ocasions, ha resultat primordial per a la salvació de l’animal, que d’una altra manera hagués mort per inanició o com a resultat de les mateixes ferides que s’estava provocant.

Foto: A dalt, una imatge del gos rescatat al Catllar i, més a baix, la bàscula amb les cadenes que lligaven el gos. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This