La casa més nadalenca del Baix Gaià està al Catllar

REDACCIÓ, El Catllar, 14/12/2022

L’encesa de les llums el passat dissabte 10 de desembre va culminar més d’un mes de feina de l’Enrique ‘Kike’ Quero i la Pedchy Ramos per convertir casa seva en la més nadalenca de tot el Baix Gaià. I és que fins el proper dia de Reis gairebé 15.000 bombetes i múltiples elements decoratius relacionats amb aquests festivitat lluiran en aquesta casa de la urbanització Pins Manous del Catllar.

Enguany, l’encesa de les llums va comptar amb l’assistència de més de 150 persones i l’acte va estar amenitzat per la música de l’Stromboli Jazz Band i la felicitació va anar a càrrec del regidor del Catllar Antonio López, i l’alcalde dels Pallaresos, Jordi Sant. Un brindis de tots els assistents va culminar l’acte.

Ja ha passat gairebé una dècada des que el Kike i la Pedchy van començar a decorar de Nadal la seva casa del Catllar i cada any hi ha més bombetes -enguany concretament 14.854- i alguna novetat entre els elements que s’hi poden veure. Aquest any hi llueix un àngel de dos metres d’alçada i també s’hi pot trobar un caganer de mida natural, a més d’un nou Trencanous que complementen, entre altres, el ninot de neu de sis metres que ja fa anys que és una les figures més carismàtiques del muntatge.

Aquests dies, malgrat el mal temps, desenes de persones s’han acostat a la casa de Pins Manous i els propers caps de setmana encara esperen més afluència de visitants. “Ens fa molt feliços que la gent vingui i gaudeixi mirant la decoració, sobretot els nens i nenes”, explica el Kike. Són famílies que arriben dels municipis del voltant després d’assabentar-se de l’existència d’aquesta casa tan especial.

“Des de molt petits ha estat molt present l’esperit nadalenc. A casa sempre hem viscut el Nadal molt intensament, en això hem tingut la sort de coincidir els dos”, comenta el Kike. Com comença tot? “Aquesta història va començar molt poc a poc. Sempre hem decorat la nostra casa per aquestes dates. Encara recordem el nostre primer arbre decorat exterior . Va ser una oferta en bombetes d’un centre comercial. A costat d’una estrella que vam posar en la façana. Era fa gairebé deu anys”, recorda.

Però un viatge a Nova York el 2013 ho va canviar tot.  “Sempre ens han agradat les pel·lícules nadalenques i ens fascinava com adornaven les cases, els arbres, els carrers, etc…. I l’any 2013 vam fer realitat un dels nostres somnis: viatjar a Nova York per Nadal. Ens va encantar un barri anomenat Dyker Heinghts a Brooklyn, on tots els veïns decoren les cases i jardins amb milions de llums i ornaments”, comenta.

Els primers dies de novembre, un cop passat Tot Sants, inicien la instal·lació de les bombetes i el Kike reconeix que enguany han arribat justos a la festa d’inauguració. A partir del 6 de gener arribarà el moment de desmuntar. Seran quatre o cinc dies de feina. Reconeix que desmuntar costa menys que muntar, quan hi dediquen més esforç perquè tot quedi perfecte i la casa sigui la més nadalenca de tot el Baix Gaià.

Fotos: La Stromboli Jazz Band durant l’encesa i alguns detalls de la decoració. / CEDIDES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This