Creixell bategarà amb el cor enguany en benefici de ‘La Marató’

REDACCIÓ – Creixell, 14/12/2022

“Creixell batega amb el cor”. Aquest és el nom de la marató solidària d’activitats organitzada per l’Ajuntament de Creixell, a través de la Regidoria de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Igualtat i amb la col·laboració de diverses entitats i clubs del municipi, que tindrà lloc del 17 al 20 de desembre en benefici de ‘La Marató’ de TV3 dedicada a les malalties cardiovasculars. El Camp Municipal de Futbol serà l’escenari el diumenge 18 de desembre de la jornada central plena d’activitats solidàries per a adults i infants (ioga, Zumba, vermut, botifarrada, pintacares, jocs,..), que es desenvoluparan de les deu del matí a les quatre de la tarda.

Jordi Giralde dirigirà una MasterClass de Zumba

Les activitats benèfiques de la marató de diumenge s’iniciaran a les 11 hores amb un dels atractius de la jornada: la Master Class de Zumba solidària dirigida pel ZIN internacional Jordi Giralde, que compta amb la col·laboració del Club Esportiu Apolo. El donatiu per poder participar a la classe magistral serà de 3 euros. A continuació, a les 12 hores, es farà una sessió de ioga.

Mentrestant, a les 12 hores, s’iniciarà un vermut solidari i, a les 14 hores, se celebrarà una botifarrada popular. Els infants també podran gaudir de jocs tradicionals, d’11 a 12 hores, i de pintacares, de 12 a 13 hores. Els tiquets de les activitats es posaran a la venda de forma anticipada, a partir del dimecres 14 de desembre a Cal Cabaler, o també es podran adquirir el mateix dia al camp de futbol. D’altra banda, tots els diners recaptats amb les consumicions del camp de futbol aniran destinats a La Marató.

Altres activitats

A més de la marató de diumenge també s’han organitzat altres activitats durant els propers dies. El dissabte 17 de desembre, a les 18 h, el Casal Municipal de Creixell acollirà un “Quinto solidari” i, el dimarts 20 de desembre, a les 19 h, serà l’escenari dels “Talents de Creixell” de diverses disciplines artístiques. Els dos actes també recaptaran donatius per La Marató.

La Marató, dedicada a les malalties cardiovasculars

El diumenge 18 de desembre ‘La Marató’ de TV3 i Catalunya Ràdio dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de la mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular -artèries i venes- van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d’altres, són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D’aquí ve que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts. I, és que, tot i que en els problemes de salut cardiovascular hi ha implicats factors de risc com l’edat, el sexe o la predisposició genètica, els hàbits de vida saludables i les eines de prevenció dirigides als joves sans i a la població de risc són de gran utilitat per reduir-ne l’afectació.

Foto: La botifarrada serà una de les activitats centrals de La Marató de TV3 a Creixell. / AJ CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This