Roda de Berà podrà escollir en quins projectes s’inverteixen 130.000 euros del pressupost de 2023

REDFACCIÓ – Roda de Berà, 28/11/2022

Els rodencs i rodenques tornaran a decidir en quins projectes s’inverteix una part del pressupost municipal de l’any vinent. Concretament, 130.000 euros. Sota el lema “Tu decideixes com avança Roda de Berà!”, l’Ajuntament ha posat en marxa la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà, dins la seva aposta per continuar avançant en la participació ciutadana.

La sessió de presentació de la nova edició se celebrarà el proper divendres 2 de desembre, a partir de les 19:30 hores, a l’Hotel d’Entitats, per tal de donar a conèixer els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors.

Serà a partir del dia 5, i fins al 18 de desembre, quan la ciutadania, persones majors de 16 anys empadronades o amb segona residència al municipi, així com les entitats veïnals, podran presentar les seves propostes d’inversió. Aquestes, com en edicions anteriors, hauran de complir els criteris, que seran també els que seguirà la comissió tècnica municipal per validar les propostes.

Amb la posada en marxa de la campanya de comunicació, l’Ajuntament convida la ciutadania a “imaginar, proposar i participar”. Imaginar com pot seguir avançant Roda de Berà, proposant inversions factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin la quantitat fixada per al procés, 130.000 euros, i pensant en l’interès global de Roda de Berà.

El procés

Les dues propostes podran ser presentades a través de la butlleta editada per a aquesta edició, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, o a través del web dels Pressupostos Participatius.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, al gener es convocarà una sessió on la ciutadania pugui debatre sobre les propostes recollides i determinarà quines són les més prioritàries. Les escollides passaran a la següent fase, la de validació final i valoració tècnica de les propostes, entre els mesos de gener i febrer, a càrrec dels tècnics municipals.

La votació arribarà al març. A través de les butlletes de participació, tant en format físic com online a través del web dels Pressupostos Participatius, els majors de 16 anys empadronats a Roda de Berà escolliran les seves tres propostes preferides.

Les propostes finals seran seleccionades en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert. Aquestes seran anunciades a través d’una sessió pública a finals de març de l’any que ve.

Foto: L’Ajuntament de Roda de Berà impulsa la tercera edició dels pressupostos participatius. / AJ. RODA DE BERÀ.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This