Ciutadans es queda sense el seu regidor a Roda de Berà pel pas d’Antonio Bernal a Valents

REDACCIÓ – Roda de Berà, 22/11/2022

Ciutadans segueix perdent representació municipal i un dels darrers casos ha estat al Baix Gaia, concretament a Roda de Berà. El seu únic regidor al consistori rodenc, Antonio Bernal, ha decidit deixar la formació taronja i incorporar-se a Valents, que des de fa unes setmanes té una junta local a Roda de Berà. Bernal és regidor no adscrit des de la setmana passada.

Bernal aspira a encapçalar la candidatura de Valents a Roda de Berà per aportar la seva experiència com a regidor. Ocupa una cadira al ple des de 2015, com a número dos de Ciutadans. Primer al costat de José Ibort i des de 2019 com a únic edil taronja després de la pèrdua d’un regidor i que Ibort no recollís l’acta.

L’actual regidor no adscrit explica que fa gairebé dos anys ja va estar a punt de deixar Ciutadans després del canvi de Lorena Roldan per Carlos Carrizosa com a candidat a la presidència de la Generalitat. “Es van saltar els estatuts i no hi va haver assumpció de responsabilitats pels mals resultats. Això va trencar l’harmonia en el partit. He esperat perquè havien promès un pla de renovació a nivell estatal i autonòmic, però no h ha hagut res”, afirma Bernal, que ha estat coordinador provincial del partit.

Explica que a l’estiu Valents ja va contactar amb ell i va demanar temps i que abans de Nadal prendria una decisió. També admet que altres partits han contactat amb ell, com el PP, formació en la qual va militar i va ser secretari general de la junta local abans de fundar Ciutadans al Roda de Berà.

Finalment ha fet el pas. “Vull encetar una nova etapa. A Ciutadans deixo bons amics i els desitjo el millor”, declara Bernal, que considera que Valents té un programa polític semblant a Ciutadans, sobretot en la vessant econòmica i el constitucionalisme, però destaca que és un partit que es centra exclusivament només en Catalunya i que el salt a la resta de l’Estat va ser l’error de Ciutadans.

Foto. Antonio Bernal és regidor de l’Ajuntament de Roda de Berà des de 2015. / TWITTER

Hemeroteca

Tweets recents

Share This