Creixell celebra el Dia internacional de la violència masclista amb actes populars i reivindicatius

REDACCIÓ – Creixell. 21/11/2022

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, la regidoria de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell organitza un cap de setmana violeta i farcit d’actes oberts a la ciutadania.

L’acte institucional arrencarà el mateix divendres 25 de novembre, a les 12 hores, davant de l’Ajuntament, amb la lectura del Manifest institucional del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

L’endemà dissabte 26 de novembre, a partir de les 11 hores, l’associació Papallones Liles farà un repàs dels murals fets contra la violència masclista al llarg de la Rambla de les Moreres.

Pintada contra la violència vicària

Un dels actes destacats del programa del 25N serà la Pintada entre la ciutadania de Creixell del banc en contra de la violència vicària, a càrrec de l’Ajuntament de Creixell, que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, a les 12 hores, a la plaça del Mirador.

El mateix dissabte, a les 18:30 hores, a Cal Cabaler, es podrà gaudir d’un monòleg a càrrec de l’associació Papallones Liles. A continuació, a les 19 hores, al mateix espai, es farà una xerrada sobre violència de gènere, a càrrec del Col·lectiu de Dones. En acabar, se servirà un refrigeri per a tothom.

Els actes es reprendran l’endemà diumenge 27 de novembre, a les 12 hores, a la plaça Major, amb l’acte commemoratiu “Teixint estrelles al cel”.

Presentació del documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo”

Per tancar els actes del 25N, el diumenge 27 de novembre, a les 18 hores, s’estrenarà al Casal Municipal de Creixell el documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, una producció de Pandora Box TV dirigida per  Teresa Soler Garrido i Albert Sanfeliu Rodríguez. La pel·lícula no para de recollir èxits per la seva mirada des de la pedagogia, com a eina transformadora per la prevenció de la violència de gènere i per crear consciència social i cívica. El documental arriba a Creixell pocs dies després de rebre la distinció del Ministeri de Cultura com a pel·lícula especialment indicada pel foment de la igualtat de gènere (apta +12 anys).

La presentació del documental anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat, Afers socials, Gent Gran i Salut de Creixell, Chelo Picón Gomis, i comptarà amb la presència de la senadora per ERC, Laura Castel Fort. Després de la projecció, s’iniciarà un col·loqui participatiu amb el públic assistent i el codirector, Albert Sanfeliu Rodríguez.

Foto: Un dels murals realitzats per l’associació Papallones Liles i que aquesta setmana es repassaran. / PAPALLONES LILES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This