L’ACA invertirà gairebé dos milions d’euros en la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

REDACCIÓ – La Nou de Gaià, 17/11/2022

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertirà gairebé dos milions d’euros en la construcció de la nova depuradora de la Nou de Gaià. S’ha adjudicat el contracte per a executar les obres a una Unió Temporal d’Empreses especialitzades en el tractament d’aigües i la construcció. Els treballs tindran una durada d’11 mesos i en l’adjudicació s’hi inclouen els costos d’explotació de la depuradora per a un període d’un any. Transcorregut aquest període, s’obrirà el procés per dur a terme un contracte per a licitació de l’explotació del servei de la planta a través d’un procés de concertació pública.

Pel que fa a les característiques tècniques de la infraestructura, la nova depuradora funcionarà amb un reactor biològic concèntric al decantador que tindrà 10 metres de diàmetre i que comptarà amb aeració prolongada. Aquest sistema permetrà tractar una mitjana de 204 m3/dia. Val a dir que, segons informa l’ACA, la planta ha de garantir les necessitats de sanejament actuals i futures, i s’ha dissenyat tenint en compte l’increment de població que es produeix al municipi en els mesos d’estiu.

Els treballs també preveuen la construcció d’un sistema que permetrà separar els fangs de l’aigua tractada i espessir-los per tal de poder-los tornar a posar en circulació a la fase biològica o ser extrets com a fangs per al seu ús posterior.

Situació actual

En l’actualitat, la Nou de Gaià disposa d’una xarxa de sanejament que recull les aigües de tot el municipi i es porten fins al punt d’abocament del torrent de Serralta, a la conca del riu Gaià. La xarxa està gestionada per l’Ajuntament de la Nou de Gaià.

Foto: Mapa amb la ubicació de la depuradora de la Nou de Gaià. / GENERALITAT DE CATALUNYA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This