L’Arc Serveis convoca el segon concurs de projectes socials per a gent gran adreçat a estudiants de la URV

REDACCIÓ – Roda de Berà, 14/11/2022

L’Arc Serveis i la Universitat Rovira i Virgili han convocat el II Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials 2023, que vol donar una oportunitat als estudiants del Grau en Treball Social de la URV per posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seva formació buscant sinergies entre el món acadèmic i professional.

Els estudiants de segon, tercer i quart Grau en Treball Social poden presentar a la Universitat, fins al febrer del 2023, els seus projectes o propostes individuals que siguin viables per incorporar a l’empresa amb l’objectiu de facilitar la vida de les persones grans – amb o sense grau de dependència- que resideixen a la seva llar. El premi està dotat amb 500 euros.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que l’objecte del concurs és “proporcionar eines d’intervenció i millora de la qualitat de vida de la gent gran dependent o no, amb propostes que contribueixin a la seva autonomia i dignitat, i que s’adaptin al seu dia a dia”. Torra recorda que la iniciativa neix de la primera edició del Concurs, realitzat el passat mes de juny, que va tenir com a guanyadora la proposta “Les noves tecnologies. Els assistents virtuals” -en aquest cas Alexa-, presentada per l’estudiant Carla Martínez Abadía. El treball s’emmarcava amb la voluntat de desenvolupar eines i activitats d’atenció domiciliària que millorin la vida diària de les persones beneficiàries i donin cobertura a les seves necessitats.

Actualment el projecte ja s’ha implementat i ha arribat a diferents domicilis del Tarragonès i del Baix Penedès, amb una valoració molt positiva L’any vinent, coincidint amb l’entrega del premi del 2n Concurs, es presentaran els resultats i conclusions de la implementació del primer projecte.

El jurat

El jurat estarà format per: la coordinadora de l’assignatura de ‘Metodologia del Treball Social: Planificació i intervenció’ i la responsable del Grau en Treball Social de la URV; Andrés Rueda, president de l’ASCAD i membre de la Asociación Estatal de Directores y Gerentes en Servicios Sociales; Josep Carné, membre de la Federació d’Associacions de Gent gran de Catalunya (FATEC); Joan Esteve, voluntari i coordinador de Voluntariat per a gent gran; Claudia Marcela Garay, metgessa del CAP de primària i de la taula comunitària; i Marta Montferrer, treballadora social, directora del Centre de dia per a gent gran Marinada i coordinadora de L’Arc Serveis Assistencials.

El premi del II Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials 2023 serà lliurat en el transcurs d’un acte a la URV, que s’anunciarà més endavant.

Augment de persones amb dependència

Des de L’Arc Serveis, empresa amb vessant social que treballa amb gent gran al Tarragonès, l’Alt Camp i al Baix Penedès, s’ha detectat en els darrers anys un increment de persones amb dependència i de suport a la llar “que requereix d’una resposta àgil per part de les entitats i empreses del sector per donar cobertura a les necessitats de les persones amb dependència”. Per aquest motiu, calen eines i recursos que proporcionin a aquest col·lectiu una major qualitat de vida, fugint de l’assistencialisme i siguin més preventius, i que redueixin la soledat no volguda i impliquin més en la comunitat.

Foto: Nova edició de el II Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This