Les Jornades de la garrofa d’Altafulla reparteixen unes 700 racions

REDACCIÓ –  Altafulla, 9/11/2022

Les Jornades gastronòmiques de la garrofa d’Altafulla s’han tancat primer cap de setmana de novembre després de 17 dies en què han estat protagonistes en les cartes i menús de 8 restaurants de la vila. En aquests establiments s’hi ha arribat a repartir entre 650 i 700 racions, segons les primeres estimacions extretes de les dades reals dels primers dies, com ha explicat el regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sánchez. Aquest volum de moviment, hauria tingut, al seu torn, una repercussió de 20.000 euros en els restaurants participants.

Segons el regidor, dels comentaris rebuts aquests dies per part tant de comensals com de restauradors es desprèn una satisfacció general tot i que sempre hi ha establiments que treballen més que altres. Igualment, destaca que el protagonisme de la garrofa sovint provoca reaccions de sorpresa entre aquells que la tasten per primera vegada en plats que no s’haurien imaginat mai que encaixés aquest ingredient.

Tot i les bones sensacions generals, enguany s’ha notat un descens en el volum de racions repartides entre els restaurants participants, cosa que s’atribueix en part a la manca de continuïtat en els últims anys de les jornades de la garrofa. Per altra banda, també cal tenir en compte, segons Sánchez, que les dates en què ha tingut lloc coincideixen amb un període de temps en què molts establiments locals aprofiten per tancar, ja que es tracta d’una època força fluixa de feina, entre el final de l’estiu i l’època de les celebracions festives de Nadal.

Foto: Un dels plats que s’ha pogut tastar en aquestes jornades gastronòmiques. / AJ, ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This