Roda de Berà ampliarà el parc infantil de l’Era del Gassó amb 700 metres quadrats més

REDACCIÓ – Roda de Berà, 8/11/2022

L’Ajuntament de Roda de Berà ha adquirit la parcel·la adjacent al parc infantil de l’Era del Gassó, on originàriament es trobaven els corrals del Gassó després de molts mesos de negociacions amb la família propietària de la finca. D’aquesta manera, es podrà ampliar aquest parc infantil amb 700 metres quadrats més.

“Era la última oportunitat que teníem per poder ampliar el parc i dotar-lo de més serveis per a les famílies”, assegura l’alcalde Pere Virgili, qui s’ha mostrat molt satisfet de que les negociacions per a l’adquisició de la parcel·la del carrer Miramar hagin arribat a bon destí.

La brigada municipal va iniciar a finals de la passada setmana els treballs de desbrossament, i aquest dilluns, 7 de de novembre, l’alcalde, el regidor d’Urbanisme, Manel González, i l’arquitecte municipal, Miquel Bonnin, van poder accedir-hi per fer la primera visita. El següents passos seran el desenrunament, assegurar el sostre d’una part de la construcció que ha caigut, i poder prendre mides detallades de forma segura.

El solar amb una superfície total de 696 metres quadrats, dels quals 375 metres quadrats són de construcció, ofereix al consistori un ampli ventall de possibilitats. La voluntat és respectar les antigues edificacions, els antics corrals del Gassó, datats al segle XVIII, i la portalada, la qual es manté en bon estat. “Aquí podrien anar els lavabos públics, que tant demanden les famílies”, deia l’alcalde, “i aquesta part -senyalant la construcció principal i més ampla- podria ser una sala polivalent on celebrar esdeveniments infantils”, seguia González, imaginant el projecte. L’ampliació del parc també podria incloure una part dels jocs sota cobert, on hi ha la portalada, per als dies de pluja o de molta calor.

Totes aquestes idees es plasmaran al projecte, tot i que l’Alcalde vol posar en marxa un procés participatiu en el qual les famílies hi puguin participar i opinar “atès que són elles les usuàries del parc i coneixen millor que ningú quines són les necessitats”, assegura.

L’Era del Gassó

El parc infantil de l’Era del Gassó va ser construït l’any 1991 sobre l’antiga era de Cal Gassó, una de les cases pairals més importants de Roda de Berà. Es va mantenir la zona de l’antiga era, i amb les reformes posteriors s’ha conservat, al centre de l’àrea superior del parc, pel seu valor històric i patrimonial.

Ubicat al carrer Marinada i amb prop de 1.500 metres quadrats de superfície és un dels parcs amb més afluència d’infants. Al maig d’aquest any, l’Ajuntament el va renovar íntegrament amb nous jocs i un nou paviment de cautxú continu, donant resposta a les demandes de les famílies rodenques.

Foto: Un moment a la visita a l’espai on hi havia els corrals de l’era d’en Gassó. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This