Roda de Berà congela tots els impostos i taxes per a l’any 2023

REDACCIÓ – Roda de Berà, 31/10/2022

El ple de l’Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat per majoria absoluta les ordenances fiscals per a l’exercici 2023, amb els vots a favor dels regidors de Tria Roda, de Ciutadans i d’ERC; l’abstenció de Populars per Roda; i els vots en contra dels regidors del PSC i Junts per Roda.

Un any més, la proposta de l’equip de govern ha estat la de congelar tots els impostos i taxes, tenint en compte la situació actual, derivada per la crisi sanitària, primer, i per la guerra d’Ucraïna, “és moment d’estar al costat de les famílies i empreses de Roda de Berà, i no apujar la pressió fiscal”, va assegurar l’alcalde, Pere Virgili. En aquest mateix sentit va intervenir el regidor d’Hisenda, Gerard Solé: “La nostra proposta es la d’anar al costat del veí i veïna del municipi i no carregar-lo més. Per això, el més important d’aquesta modificació d’ordenances és tot allò que no es modifica i es manté igual, es congela.” “Aquestes ordenances són un preludi del que serà el pressupost de 2023, uns comptes de contenció de la despesa, a diferència dels pressupostos expansius dels darrers anys”, va avançar l’alcalde.

En algunes de les ordenances s’ha modificat la redacció per millorar la interpretació i el redactat d’alguns punts concrets. D’altres, com és el cas de l’impost sobre béns immobles, la millora en la redacció ha servit per clarificar conceptes. S’ha modificat la redacció del punt referent a la bonificació per la instal·lació de plaques solars, canviant el concepte “bens immobles” per la definició “habitatges d’ús residencial” i s’inclouen els locals comercials i industrials de fins a 200 metres quadrats, “perquè el petit comerç també es pugui beneficiar d’aquesta bonificació”, va explicar Solé, una incorporació que es va fer a petició dels grups de Ciutadans i Populars per Roda.

Pel que fa a l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, a banda de millorar el redactat, també s’ha efectuat una incorporació, a petició del grup d’ERC. Aquesta, és una nova bonificació del 20% per la instal·lació de sistemes de recollida d’aigua de pluja en edificis de nova construcció i en la reforma d’edificis, prèvia sol·licitud dels interessats. Hauran de complir tot una sèrie de condicions, detallades a les ordenances, i servirà per atendre necessitats de reg i per al subministrament d’aigua als dipòsits d’inodors.

Foto: Una imatge del ple rodenc. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This