Creixell publica un glossari sobre igualtat social i de gènere per a l’escola i les famílies

REDACCIÓ – Creixell, 28/10/2022

La Regidoria de Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha publicat el glossari terminològic sobre igualtat social i de gènere ‘Som infants. Ens escolteu?’, que va adreçat especialment a l’alumnat de primària de l’últim cicle de primària de l’Escola Pública Les Eres, però que també es podrà trobar a la Bibliocreixell. La regidoria ha adaptat al català de l’obra original de l’autora Natalia Salvo Casaús (Editorial Meraki, 2022), amb les il·lustracions de M. Ángeles Aznar Medina.

A la publicació hi apareixen 30 conceptes basats en els drets humans i la igualtat com ara diversitat, persones LGTBI+, interculturalitat, patriarcat, masclisme, violència de gènere o llenguatge inclusiu, entre altres. Cada paraula s’explica en el glossari de forma senzilla i gràfica i es completa amb definicions fetes pels propis infants i joves.

La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Chelo Picón, ha destacat la importància que té avui en dia “posar a l’abast dels centres educatius i de les pròpies famílies recursos com aquest glossari de termes relacionats amb la igualtat social i la igualtat de gènere”. “Una responsabilitat que ens implica a totes i a tots i ens obliga a fer xarxa entre els diferents agents que treballen i acompanyen els infants durant el seu trànsit a la vida adulta”, afegeix Picón. La regidora espera que aquesta publicació “serveixi d’inspiració i sigui una oportunitat més per parlar amb els vostres fills i filles i amb el vostre alumnat sobre temes que afecten el seu dia a dia i sobre la necessitat de contribuir a la construcció d’una societat basada en el respecte i els drets humans”.

L’autora i la il·lustradora

Natalia Salvo Casaús (Saragossa, 1990) és llicenciada en Història i especialista en història de les dones. Té un màster en Relacions de Gènere i un màster en Violència de Gènere. Ha estat directora gerent de l’Institut Aragonès de la Dona (2015-2019) i actualment és la directora general de Cooperació per al Desenvolupament i Immigració d’Aragó. Imparteix docència al màster en Direcció i Gestió de Serveis Socials de la Universidad de Zaragoza.

Ángeles Aznar Medina (Saragossa, 1975) és il·lustradora de contes i llibres de text. També és col·laboradora habitual del Grup Anaya, Bruño i Grupo SM.

Foto: La regidora de Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell, Chelo Picón, fullejant l llibre. / AJ. CREIXELL

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This