Roda de Berà i Creixell veuran desaparèixer finalment les torres elèctriques que travessen zones poblades

REDACCIÓ – Roda de Berà / Creixell, 26/10/2022

Després de dècades de queixes i reivindicacions, les torres elèctriques que travessen zones poblades dels municipis de Roda de Berà i Creixell estan més a prop de desaparèixer i seran traslladades al costat de l’autopista. En l’actualitat, un total de 33 torres creuen els municipis de Roda de Berà i de Creixell, des del límit amb Ee Vendrell i fins a la urbanització Poblamar, de la Pobla de Montornès. Travessen zones residencials, principalment a Roda de Berà, en els barris de Les Torres i de Berà Mar, i també a Creixell. Per aquest motiu, l’objectiu principal del projecte és traslladar les torres i allunyar-les el màxim possible dels habitatges.

Aquest dimarts, 25 d’octubre, s’ha donat la primera passa perquè això sigui possible amb l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació dels terrenys on s’han d’ubicar les noves torres. Un aixecament amb l’Ajuntament de Roda de Berà al capdavant, amb la presència de tècnics del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; el director de la zona est de Lleida i Tarragona, i el tècnic enginyer en cap d’E-Distribución Redes Digitales, i amb els propietaris de les finques afectades pel projecte de la variant de la línia elèctrica amb tensió de 110 kV (kilovolts) SE Tarragona-SE la Geltrú i SE Altafulla-SE Garraf.

Aquesta havia estat una demanda històrica del veïnat, amb el suport dels Ajuntaments, els qui ara per fi veuran desaparèixer les torres dels carrers. El nou traçat, de 6,4 quilòmetres, necessitarà 26 noves torres -20 d’elles al terme municipal rodenc-, més modernes i estretes que les anteriors, i discorrerà quasi en paral·lel a l’autopista AP-7. Aquesta nova ubicació afecta altres finques els propietaris de les quals van presentar al·legacions al projecte, que s’han resolt tot mantenint la nova instal·lació en el lloc previst i amb la reticència d’alguns d’aquests propietaris.

El projecte d’E-Distribución té un cost de 2 milions d’euros i està preparat per començar quan tots els permisos i autoritzacions estiguin llestes. L’avantprojecte inicial va ser redactat fa més de 8 anys, al 2014, i ha estat modificat en diverses ocasions, convertint-se en el projecte actual, el qual compta amb informes favorables de diferents departaments de l’Estat i de la Generalitat.

Foto: Una de les torres elèctriques que aviat seran història. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This