El PDeCAT i ARA sumen forces per a les municipals de 2023 però encara no està clar que també s’uneixin a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 20/10/2022

Aquest dimecres, 19 d’octubre, s’ha presentat públic la plataforma municipalista ARA PACTE LOCAL, que és la suma del PDeCAT i ARA Catalunya amb l’objectiu de concórrer a les eleccions municipals de 2023. Només hi ha un municipi al Baix Gaià on aquestes formacions polítiques tinguin representació al ple i és Altafulla, on trobem una regidora d’Ara i un regidor del PDeCAT com a no adscrit.

Torredembarra Actualitat ha parlat amb tots dos i la confluència al municipi altafullenc de les dues candidatures en una sola encara està verda. La setmana que ve hi haurà una reunió entre Natàlia Sanz (ARA Altafulla) i Xavier Rofas (PDeCAT) per abordar aquest tema. Abans, tots dos volen reunir la militància per prendre un posicionament.

Rofas admet que estava al corrent de les converses entre les dues formacions des d’abans de l’estiu, però que la cristal·lització aquest dimecres l’ha sorprès. Per això vol abordar la nova situació amb la militància del partit independentista.

Per la seva banda, des d’ARA, Sanz afirma que Altafulla hi ha una situació política complicada i marcada pels personalismes, que han creat un “ambient molt caldejat” i la formació municipalista es dona temps fins el desembre per decidir si es presenten a les eleccions municipals del maig vinent i com ho faran.

ARA PACTE LOCAL és un acord que té la voluntat d’articular una xarxa de municipis que comparteixin estratègies de caire municipalista amb la visió compartida de treballar pels conjunt dels ciutadans i ciutadanes dels nostres municipis per a garantir la seva prosperitat. La plataforma es dirigeix a tota aquella gent que està orfe de partit, amb projectes territorials locals, es dona llibertat plena en les denominacions i marques que es vulguin utilitzar per a concórrer a les eleccions municipals del 28 de maig del 2023 en la defensa dels projectes locals que posen a les persones al centre de les polítiques. Som gent amb vocació de servei i que fem política a peu de carrer al servei de les persones.

ARA PACTE LOCAL centra la mirada en el municipalisme i reivindica la política útil, la que dona protagonisme a les persones davant de qualsevol circumstància, protegir la nostra gent, fer uns municipis autosuficients i forts, davant dels reptes ecològics, econòmics i socials tants importants que tenim per endavant en els propers anys. Es marquen l’bojectiu de 300 llistes arreu del país’

La plataforma neix amb l’acord inicialment del PDeCAT i ARA Catalunya amb la voluntat d’anar sumant partits de caràcter municipal i territorial i també sense renunciar a la possibilitat d’incorporar algun partit més de caràcter nacional. Aquesta col·laboració permetrà ser presents als òrgans supramunicipals, consells comarcals i diputacions d’arreu del país.

Foto: Natàlia Sanz (ARA Alfaulla) i Xavier Rofas (PDeCAT). / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This