Nova aportació de sorra a la platja d’Altafulla: seran almenys 5.000 m3 el febrer

REDACCIÓ – Altafulla, 15/10/2022

Costes d’Estats aportarà d’entre 5.000 i 7.000 metres cúbics de sorra a la platja d’Altafulla el proper mes de febrer, mentre es busca una “solució permanent” per la preservació del litoral. El govern municipal assegura que compta amb diversos plans sobre la platja per “posar pals a les rodes a la natura i alentir la regressió” de l’espai natural

L’Ajuntament d’Altafulla està pendent de reunir-se amb tècnics de Costes per concretar actuacions a fer pròximament a la platja per millorar el seu estat i arranjar desperfectes encara evidents després de temporals diversos. Una de les prioritats passa per falcar el passeig marítim de Botigues de Mar, molt malmès i que des d’aquesta direcció general del ministeri de Medi Ambient s’han compromès a arreglar, segons ha explicat l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau a Altafulla Ràdio

Ha estat amb una primera trobada de caràcter “polític” amb Estat i Generalitat, per fer propostes per aconseguir una “solució permanent” per preservar el litoral altafullenc. Algunes d’aquestes, segons relata Castellarnau, podrien ser espigons o els anomenats geotubs, que actuarien d’una manera similar als primers. Mentre no arriba aquesta solució, però, i a l’espera de l’estudi de corrents marines que està en marxa, des de Costes s’ha promès que al mes de febrer farà una aportació d’entre 5.000 i 7.000 metres cúbics de sorra per crear un reservori.

Estudiant la influència del port de Torredembarra

Castellarnau assegura que aquesta quantitat és insuficient i que no se sap tampoc si a l’estiu en farà falta una de nova. Igualment, afirma que s’està estudiant si el port de Torredembarra té alguna incidència en la manca de sorra de la platja d’Altafulla per poder demanar algun tipus de compensació. Són mesures, però, que l’alcaldessa té clar que no són solucions estables i que el que cal és posar “pals a les rodes a la natura” per “alentir la regressió de la platja”.

Per tal de posar aquestes “dificultats” a la natura, Castellarnau assegura que es compta amb diversos plans per regenerar la platja, per preservar el parc de Voramar o per fer el camí de ronda. Castellarnau també ha reclamat a Coses poder comptar amb l’assessorament de tècnics especialitzats per poder tirar endavant aquests plans i amb el finançament per poder-ho fer.

Foto: Una imatge de la platja altafullenca aquest estiu. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This