Del 21 d’octubre al 6 de novembre Altafulla acull les Jornades gastronòmiques dedicades a la garrofa

REDACCIÓ  – Altafulla, 12/10/2022

La garrofa és protagonista de la cuina d’Altafulla aquesta tardor, amb les Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest producte, en què hi participaran vuit restaurants que tindran la garrofa com a ingredient estrella d’alguns dels seus plats. Es portaran a terme del 21 d’octubre, és a dir, a partir de divendres de la setmana vinent, i fins al 6 de novembre, coincidint, previsiblement, amb els inicis de la Festa Major de Sant Martí.

Serà l’edició que fa 13 d’aquesta iniciativa que no es feia des del 2019 i la que en fa quatre que es dedica a posar en valor la cuina de la garrofa, a excepció de l’última, que es va centrar en les herbes aromàtiques.  Les Jornades volen contribuir a dinamitzar el sector de la restauració i alhora el turisme de la vila en una època ja de baixada, un cop superada ja la temporada d’estiu i en aquest impàs de temps que suposa fins arribar a les dates festives de Nadal. Així mateix suposen una excusa per posar en valor un producte molt versàtil i molt de casa nostra, d’Altafulla i de tot l’entorn, com destaca el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sánchez.

La garrofa és el millor substitut del cacau i té sis vegades menys greix que aquest. A més compta amb nombroses vitamines i minerals, i conté petites quantitats de pectina i lignina, que afavoreixen la digestió, és a dir, que és un aliment probiòtic que calma la diarrea i equilibra el restrenyiment.

Sánchez ha recordat també que precisament al Baix Gaià, al Catllar, existeix una de les indústries més importants del territori dedicada a la producció de derivats de la garrofa i assenyala que el valor d’aquest producte ha evolucionat a l’alça pel que fa a la seva demanda pels nombrosos usos que té més enllà de la cuina.

Les jornades d’enguany comptaran amb l’apadrinament d’una “institució” del món de la garrofa i els cultius mediterranis, com és l’enginyer agrònom Joan Tous Martí. Tous serà l’ambaixador de les jornades que es presentaran oficialment dimarts vinent, pocs dies abans del seu inici.

Foto: La garrofa serà l’ingredient protagonista de vuit restauradors altafullencs. / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This