S’aprova el projecte de l’enllumenat públic de la urbanització de Brises del Mar amb un cost de quasi mig milió d’euros

REDACCIÓ – Altafulla, 6/10/2022

La darrera Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Altafulla va aprovar el projecte de renovació de l’enllumenat públic de la urbanització de Brises del Mar, redactat pel despatx d’Enginyeria i Arquitectura SET dirigit per l’enginyer industrial Rafael Cabré. Aquest projecte contempla un pressupost d’execució de 498.948,72 euros amb IVA inclòs.

Es tracta també d’una de les reivindicacions més demandades pel veïnat de Brises ja que actualment, tot i alguna millora que s’ha fet en aquests darrers anys per part de la Brigada, compta amb un enllumenat públic antic i obsolet que queda fora dels paràmetres legals d’eficiència energètica.

Les obres consistiran en substituir tots els 151 punts de llum existents de la xarxa pública per nous fanals de quatre metres d’alçada amb lluminària de Carandini o similar i dotats amb làmpades de tecnologia LED de 33 W a 3000 K. Aquesta tecnologia proporciona un estalvi econòmic evident, ja que consumeix fins a un 85 % menys que la il·luminació tradicional. Els llums LED ofereixen entre 35.000 i 50.000 hores de funcionament, que contrasten amb les 1.000 hores de les bombetes incandescents. I com que duren molt més, s’estalvia en l’adquisició de recanvis i en la mà d’obra per substituir-los.

Com a conseqüència de la direccionalitat dels seus dispositius, la llum que emeten no s’escampa en totes direccions. Això fa que la seva exposició al cel sigui molt menor; al mateix temps, l’absència de mercuri i tungstè fan del LED un producte més segur i menys contaminant. A més, els llums led no emeten radiació infraroja ni ultraviolada. I en ser més eficients produeixen menys CO2. O sigui, que fer servir leds també representa un benefici evident per a la preservació del medi ambient.

La instal·lació elèctrica per a l’enllumenat serà totalment subterrània per la qual cosa s’hauran de realitzar rases i canalitzacions, i la posada en servei i desconnexió de la xarxa és farà mitjançant el rellotge astronòmic. La durada prevista de les obres s’estima en tres mesos.

Tal com ha avançat la regidora de Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, el proper pas per a què esdevingui una realitat serà la licitació del contracte de les obres, que podria començar en les properes setmanes.

Foto: La tecnologia LED arriba a Brises del Mar. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This