López Bofill deixa l’equip de govern d’Altafulla i ara només el formen quatre regidors

REDACCIÓ – Altafulla, 27/9/2022

Cinc mesos després de la presentació de la moció de censura contra el govern que llavors integraven només els cinc regidors d’EINA-ERC i que va convertir en alcaldessa Montse Castellarnau, l’executiu altafullenc només l’integren els quatre edils d’Alternativa Altafulla després que Hèctor López Bofill (Junts) hagi decidit deixar les seves funcions de govern i passar a l’oposició. L’anunci l’ha fet aquest dimarts, 27 de setembre, al migdia.

López Bofill ha pres aquesta decisió després que la majoria del ple municipal (EINA-ERC, PSC i el regidor no adscrit Xavier Rofas) aprovés una moció ahir per reprovar-lo les seves opinions a les xarxes socials. Segons el regidor juntaire, ho fa fet “per dignitat” i ha recordat que altres edil reprovats pel ple no ho han fet.

López Bofill, que fins ara gestionava Cultura, Esports i Ensenyament, segueix però com a portaveu de Junts a l’Ajuntament d’Altafulla perquè plegar com a regidor hauria estat, segons ell, “donar la raó als qui volen veure les meves opinions polítiques esclafades i això no ho puc tolerar.”

Suport al govern i dures crítiques a Xavier Rofas

Malgrat la seva sortida del govern, López Bofill, garanteix el suport al govern ara integrat només per l’Alternativa, i reivindica la feina feta aquests gairebé quatre mesos compartint executiu. “Donaré suport als pressupostos del 2023 perquè són en part obra meva, com també donaré suport a què s’aprovin les modificacions de crèdit i qualsevol mesura del que es va pactar en el seu moment en l’acord de govern”, afirma. Considera, però, que “el mandat està exhaurit” i que cada grup ha d’oferir el seu programa polític pel nou cicle, que començarà amb les eleccions municipals del maig vinent i espera que sigui més positiu que l’actual.

López Bofill ha aprofitat la compareixença per carregar contra el seu excompany de grup municipal i ara regidor no adscrit, Xavier Rofas, a qui ha qualificat de “doble trànsfuga” per haver marxar unilateralment el grup de Junts i per incomplir el pacte de govern. “Ell no representa res i ningú. Jo esperaria que retornés l’acta molt abans del maig del 2023, però sinó és així s’anirà extingint fins a desaparèixer, que és el lloc que l’hi pertoca”, ha afirmat. Rofas va votar a favor de la seva reprovació i en contra de la modificació de l’expedient de crèdit que paralitza l’acció de govern. En canvi, ha agraït a Natalia Sanz (ARA Altafulla) el seu “vehement rebuig” a la moció de la qual ha estat objecte.

“La política local m’ha donat el millor i el pitjor de la meva vida política. El millor ha estat el contacte amb la ciutadania o la resposta ciutadana quan vam demanar mans per netejar l’Escola La Portalada i la Llar d’Infants Hort de Pau després dels aiguats de divendres o la immensa vitalitat cultural que tenim a Altafulla i que he tingut l’honor de gestionar. La pitjor cara són els odis, els ressentiments o deliris personals que res tenen a veure amb el que suposadament hauria d’exercir un representant polític que ha d’estar al servei de la ciutadania”, ha explicat López Bofill, que ha tret pit dels seus quatre mesos i mig de gestió, destacant “fites importants” com la reobertura de La Violeta, proporcionar un nou impuls a l’Art al Carrer o el restabliment del servei de l’Escola d’Adults, entre altres.

Castellarnau assumeix un tram de mandat difícil

La decisió ha estat comunicada a l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, que ha lamentat la marxa del seu equip de govern: “Comprenem la seva postura perquè el van reprovar d’una forma capciosa i èticament considera que no ha d’estar al govern. Són guerres i disputes entre partits i persones a nivell particular.”

Castellarnau assumeix el repte de governar en minoria i aposta per buscar consensos amb “honestedat i claredat” per tirar endavant el que queda de mandat. Confia en seguir comptant amb el suport de López Bofill, ara des de l’oposició. “Estar en minoria passa per escoltar i tirar endavant propostes que amb majoria no les hauríem aprovat d’aquesta manera”, apunta Castellarnau. El pressupost de 2023 serà la gran prova de foc i assumeix que serà un estira i arronsa amb l’oposició i que es podrien haver de prorrogar els de 2022 amb les conseqüències que tindria, com no poder fer les inversions que no estiguin previstes en els pressupostos de 2022.

Un efecte col·lateral de la marxa de López Bofill és la redistribució de les competències que fins ara tenia López Bofill. Cultura l’assumirà la mateixa Castellarnau i Esports i Ensenyament passaran a mans de Jaume Sánchez. Castellarnau ha afirmat que vol convèncer que la regidora de l’ARA; Natalia Sanz (ARA Altafulla) s’incorpori al govern. Recordem que el maig Sanz va votar a favor de la moció de censura però va decidir restar a l’oposició. En el ple d’ahir va plantejar la possibilitat de deixar l’acta de regidora.

Foto: Hèctor López Bofill és portaveu de Junts a l’Ajuntament d’Altafulla des de 2019. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This