Un aiguat afecta el Baix Gaià amb més de 100 mm i causa inundacions importants

REDACCIÓ – Torredembarra / Altafulla, 23/9/2022

En aquesta Diada de Santa Tecla s’esperava pluja, però la intensitat ha estat superior a l’esperada i, tot i que la pitjor part se l’ha emportat la ciutat de Tarragona, hi ha hagut afectacions importants a les diferents localitat del Baix Gaià. No s’ha hagut de lamentar cap dany personal fins el moment, però si danys materials importants. Poc després del migdia ha començat a ploure, però ha estat avançada la tarda, al voltant de les cinc i durant més de dues hores, quan ha caigut més precipitació.

A Altafulla han caigut més de 160 mm, segons dades facilitades per l’estació meteorològica de l’Hort de la Sínia, i la zona marítima ha quedat inundada, inclosos nombrosos baixos i soterranis i s’han hagut de tallar la circulació per carrers com la Via Augusta, la Via Hercúlia i també el Passeig Marítim de Botigues de Mar. També ha entrat molta aigua a equipaments municipals, com el Pavelló Poliesportiu i centres educatius, on cal treure molta aigua. S’han hagut de suspendre activitats organitzades i brigada, policia municipal i voluntaris estan treballant de valent per recuperar la normalitat, cosa que s’allargarà aquest cap de setmana.

La Policis Local d’Altafulla ha hagut de socórrer a veïns que havien quedat atrapats en els seus vehicles fent servir caiacs. Inicialment ja s’havia tallat el trànsit en diferents vies del barri marítim. també han hagut d’atendre també a un turista holandés que li havia caigut part d’un arbre en un càmping de la vila.

A Torredembarra s’havien registrat 72 mm fins a les 19:30 hores. Com passa habitualment, el passeig Miramar, que és on van a parar molts desaigües, ha acumulat molta aigua i s’ha hagut de tallar al trànsit al pas subterrani de Viló. També s’han aixecat diverses tapes del clavegueram. La rotonda del Puntet, al límit amb Altafulla, també ha patit gran acumulació d’aigua. La Biblioteca Mestra Maria Antonia i la Sala del Mar han patit algunes entrades d’aigua a causa de goteres,

La carretera T-202, que uneix l’antiga carretera N-340 amb la Riera de Gaià, s’ha hagut de tallar i la pitjor part se l’ha emportat el castell de Ferran, del qual se n’ha enfonsat un mur. El riu Gaià ha tornat a baixar amb força cabal després de mesos amb la llera seca.

Al Catllar també va haver precipitacions superiors als 100 mm en alguns punts del seu ampli terme municipal. S’ha hagut de tallar el camí de l’Ermita de Sant Ramon per la caiguda d’un mur.

Foto: Una imatge del mur derruït al castell de Ferran. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This