L’Ajuntament de Roda de Berà exigeix a FCC tornar a obrir la Deixalleria als petits industrials i autònoms

REDACCIÓ – Roda de Berà, 22/9/2022

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha enviat aquest dimecres, 21 de setembre, una carta adreçada a l’empresa FCC Medio Ambiente, adjudicatària de la gestió de la Deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, que dona servei als usuaris de Bonastre, Creixell, la Pobla de Montornès i Roda de Berà. En la missiva, l’alcalde els demana que es doni un pas enrere en la decisió adoptada des del passat dijous de prohibir l’accés al servei a autònoms i petites empreses i que es retirin els cons i el cartell en el qual s’informa que aquests usuaris no hi poden accedir.

L’empresa va prendre aquesta decisió de forma unilateral, sense esperar a rebre resposta del Consell Comarcal del Tarragonès, titular de les instal·lacions, i sense informar l’Alcalde, que es va assabentar de la nova mesura el passat dilluns arran de les queixes dels industrials del municipi. Aquesta decisió significa l’incompliment dels plecs de condicions de l’adjudicació així com el Reglament regulador de la gestió i ús de les deixalleries supramunicipals que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès, el qual indica que “podran fer-ne ús els comerços, oficines i indústries que disposin de llicència d’activitat econòmica […] sempre i quan no comptin amb més de tres treballadors més el patró”. Al Reglament també s’especifiquen les quantitats màximes per dia acceptades.

El Consell Comarcal del Tarragonès és l’únic òrgan competent per a modificar aquest criteri, tot donant tràmit d’audiència als municipis afectats.

La Deixalleria supramunicipal ofereix un servei fonamental perquè tant les famílies com els autònoms i petites empreses puguin gestionar els residus voluminosos. “Impedint l’accés a la Deixalleria a aquests usuaris l’únic que s’aconseguirà és que els camins rurals s’omplin de runa, andròmines i brossa, i des de l’Ajuntament no podem permetre que això succeeixi”, ha assegurat Pere Virgili. És per això que, si abans d’aquesta nit els responsables de FCC Medio Ambiente no restableixen la normalitat, l’Ajuntament prendrà les accions legals necessàries.

Foto: Una imatge de la deixalleria de Roda de Berà. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This