Xavier Rofas avisa al govern d’Altafulla que haurà de negociar amb ell punt a punt

JORDI SALVAT – Altafulla, 8/9/2022

Els mesos que resten de mandat no seran plàcids per al govern municipal d’Altafulla. I és que el regidor no adscrit, Xavier Rofas, a l’oposició però que va votar a favor de la moció de censura el mes de maig passat, no fa un balanç positiu d’aquests primers mesos de govern de l’Alternativa i Junts. Les friccions amb el regidor de Junts, Hèctor López Bofill, són evidents des de fa mesos i cada cop s’agreugen més i la gestió de la platja aquest estiu tampoc la considera correcta.

Rofas afirma que actualment només el lliguen al govern el canvi en la gestió de la platja respecte l’EINA-ERC i el model de la sala La Violeta. “La resta de coses les haurem de negociar comissió a comissió, ple a ple i no garanteixo el vot a favor. El pressupost municipal de 2023, també. No he signat cap xec en blanc”, afirma el regidor no adscrit, que és conscient que el seu vot és imprescindible per tirar endavant els números municipals de 2023, igual que ho va ser la seva abstenció per aprovar el darrer pressupost de l’EINA-ERC el 2022. En aquests pressupost municipal de 2023 afirma que caldrà tenir en compte moltes coses, com la gestió de la platja, els problemes amb les pluvials o la rehabilitació del barri marítim.

El regidor no adscrit defineix com a “extraordinària” la seva relació amb els regidors de l’Alternativa, fruit de compartir govern en el mandat anterior, però amb l’edil de Junts la situació és la contrària. “Va ser un error acceptar Junts com a company de viatge el 2019. La sortida del grup que compartíem va ser complicada i complexa”, afirma Rofes.

Rofas continua considerant necessària la moció de censura que el maig passat va fer alcaldessa Montse Castellarnau. “La moció la vaig tirar endavant per la gestió de la platja. Cadascú ha tingut la seva moció. Si no hi hagués hagut la desgràcia de Cal Vitali no hauria tirat endavant.” El regidor és crític amb la gestió de la platja per part del nou govern: “Han fet brindis al sol i han venut fum. No hem tingut la platja que volíem sinó una platja de supervivència i ja veurem que passarà amb els temporals aquests propers mesos. Em preocupa moltíssim”, afirma.

Un sistema que no ha funcionat

En l’acte de presentació de la moció de censura a finals d’abril, es va explicar que Xavier Rofas encara que no pogués ostentar oficialment àrees de govern les podria gestionar “amb plena capacitat” amb un acord amb Francesc Farré  (Alternativa) que, a efectes legals, en seria el titular. Rofas admet que aquest sistema de funcionament no ha estat legalment possible, ja que la secretària municipal hi va posar objeccions per la seva condició de regidor no adscrit. El seu paper s’ha limitat a les “relacions institucionals” en àrees que havia dirigit el mandat passat, com Salut, Gent Gran o Benestar Social.

Treballant per al 2023

“Un projecte independent i municipalista”. Així defineix Rofas la candidatura que està treballant per presentar-se a les eleccions municipals de 2023, un cop descartat que el PdeCAT es presenti als comicis. Aquesta candidatura vol fer-se lloc enmig dels dos blocs que considera Rofas que s’han creat a Altafulla: Alternativa i Junts per una banda, amb una aliança que considera “superficial i fruit de l’aritmètica” i l’EINA-ERC I el PSC per l’altra, que avisa que si sumen, formaran govern. I adverteix que serà una precampanya i una campanya electoral molt dura amb “una situació de bel·licositat total” a causa de les relacions personals molt complicades que hi ha entre la majoria dels principals candidats.

Foto: Xavier Rofas és actualment regidor no adscrit després de ser el número dos de Junts per Altafulla el 2019. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This