Altafulla acull el 9 de setembre ‘El Faustina’, el primer festival de microteatre al Baix Gaià

REDACCIÓ – Altafulla. 7/9/2022

Quatre obres de 15 minuts cadascuna representades a diferents racons d’Altafulla. És la proposta d’’El Faustina’, el primer festival de microteatre que se celebrarà al Baix Gaià, concretament aquest divendres, 9 de setembre, en el marc de la Festa Major Petita. Els escenaris seran l’Era del Senyor, l’Era de l’Esteve, la sala Teresa Manero i l’arxiu municipal, ubicat entorn les antigues escoles.

Es tracta d’un festival de microteatre que permetrà als espectadors endinsar-se en diferents obres que es representaran de manera simultània la tarda d’aquest divendres a partir de les 19:00 hores. Es tracta d’un format que aterra al Tarragonès per primera vegada amb l’aval de ser una proposta que ja està sent tendència a diferents indrets del país i a la resta del món.

Els impulsors són el dramaturg i actor altafullenc Joan Maria Vidal i la també actriu i directora teatral Mònica Pérez, que destaca que la proposta d’aquest divendres agradarà tant a aficionades al teatre com a aquelles persones que no acostumen a anar a les sales. Assegura que és una nova manera de gaudir de les obres, amb la màxima proximitat a l’escenari i, a més, tot fent un recorregut per la vila, ja que les representacions tenen lloc a diferents espais.

El festival ‘El Faustina’ és una aclucada d’ull a la il·lustre veïna de la Vila romana dels Munts, una mestressa acollidora com també vol ser acollidor el festival. A més de ser un nom de dona molt potent, com ha destacat Pérez en declaracions a Altafulla Ràdio.

Vidal, per la seva banda, explica que els espectadors es dividiran en grups i aniran veient les obres de manera rotatòria als diferents espais fins a completar les quatre sessions i assegura que el públic no s’avorrirà.

Les obres que es podran veure

Tant Vidal com Pérez protagonitzen, respectivament, dues de les propostes que es duran a l’escenari en el festival i que es mouen entre la comèdia, la comèdia romàntica i fins i tot i algun toc de drama. Mentre Vidal protagonitza, junt amb la Mireia Araez, Paraules que no són fàcils de dir, Pérez durà a Altafulla l’obra Por el amor de Dios, amb l’actriu Ester Soto. Completen el programa Secrets a les butxaques amb Aina Araez i Christian JC i ‘Veneno para el brindis amb Dani Rebollo, Albeni Aranda i Albert Ferré.

Les sessions de microteatre tindran lloc divendres a partir de les 19h des de l’Era del Senyor i les entrades per participar-hi ja són a la venda a través del web www.entrapolis.com i també es poden adquirir físicament a l’establiment col·laborador Finques Llevant. El preu és de 4 euros per una obra i de 10euros per gaudir de la totalitat del festival, de les quatre obres.

Foto: Mònica Pérez i Joan Maria Vidal, impulsors del primer festival de microteatre que se celebrarà al Baix Gaià. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This