Roda de Berà honora la Mare de Déu de Berà amb una missa de campanya i sardanes

REDACCIÓ – Roda de Berà, 5/9/2022

Aquest diumenge, 4 de setembre, va tenir lloc la celebració en honor a la Mare de Déu de Berà. Cada 8 de setembre es commemora el dia de les verges trobades i, segons la tradició, la Verge de Berà va ser trobada per uns pescadors al peu del santuari, dins del mar, a la coneguda Roca Plana. Els anys que no coincideix el dia 8 en diumenge, la celebració se sol avançar al diumenge anterior.

Amb un sol radiant, i després de dos anys havent-se de celebrar la missa de campanya a causa de la pandèmia, aquest diumenge s’ha pogut celebrar amb normalitat la processó de la Mare de Déu de Berà.

L’acte es va iniciar a les 11 del matí amb una petita processó al voltant de la plaça de l’Ermita i el cant de diverses cançons dedicades a la Verge. Tot seguit, dins de l’ermita, mossèn Antonio Rodríguez, de la parròquia de Sant Bartomeu, va oficiar la missa.

Després de la missa, la plaça de l’Ermita va acollir una ballada de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Tarragona i amb la col·laboració del Grup Sardanista de Roda de Berà.  Hi van assistir l’alcalde Pere Virgili, la regidora de Cultura i Festes Teresa Ferré, i la regidora Gregoria Alonso.

Foto: Un moment de la ballada de sardanes. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This