Altafulla està de festa major fins l’11 de setembre amb ‘La Petita’

REDACCIÓ – Altafulla, 2/9/2022

La Festa Major Votiva del Quadre de Sant Antoni, ‘La Petita’ ha arrencat a Altafulla aquest divendres, 2 de setembre, al migdia amb els coets d’esclat, i a continuació el repic de campanes. Els dos senyals inequívocs de l’inici de les festes, que donen pas a un primer cap de setmana farcit d’actes i activitats per a infants i adults.

“Per motius diversos”, els veïns i veïnes han hagut d’esperar a aquest mateix divendres per consultar el programa en línia, mentre que l’edició en paper “arribarà a principis de la setmana vinent”, ha explicat l’alcaldessa Montse Castellarnau. Excusant aquests problemes que ha tingut el consistori, i que han generat queixes des de l’oposició i alguns veïns i veïnes, Castellarnau també ha afirmat que esperen que la gent “gaudeixi d’aquesta pròrroga de l’estiu” que sempre suposa ‘La Petita’.

L’alcaldessa demana a l’hora que es gaudeixi de la festa “amb responsabilitat i respecte a tots els veïns” i està convençuda que el poble té ganes de viure al màxim la primera ‘gran’ festa sense restriccions sanitàries. I per fer-ho, “tindran un ventall divers d’activitats” la majoria de les quals estaran impulsades per les entitats del poble amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Les festes continuaran dissabte amb la primera jornada de Tir al Plat per als tiradors locals, a càrrec de la Societat de Caçadors ‘La Coma’, a les 10 hores, darrere l’Ermita de Sant Antoni. A les 12 hores hi haurà la inauguració de la mostra de pintures de Josep Maria Bellido i Salvador Anton a l’interior del Museu Etnogràfic.

Mitja hora després començarà el vermut electrònic dels Castellers d’Altafulla a l’Era de l’Ixart, que s’allargarà fins a les 19 hores amb la música de DjCeba i DjJarras. Una hora després que acabi la festa al local dels liles, l’envelat del Parc del Comunidor acollirà el concert de Bitxe en el marc del circuit ‘Jardí Sonor’.

L’endemà diumenge arrancarà novament amb la segona jornada del Tir al Plat, amb la prova de competició oberta a tothom, a partir de les 9 hores. Entre les 11 i les 13 hores, el Cercle Artístic Altafulla impulsa una nova edició de la Jornada de Dibuix Infantil Josep Sala, mentre que entre les 19 i les 23 hores oferirà la mostra de l’Art al Carrer corresponent al mes de setembre.

Consulta el programa complet AQUÍ.

Foto: Encesa dels coets que significa l’inici de ‘La Petita’. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This