Els establiments de Botigues de Mar a Altafulla podran tornar a ampliar les terrasses al passeig

REDACCIÓ – Altafulla, 31/8/2022A

Així ho ha decidit l’Ajuntament d’Altafulla després que Costes de la Generalitat ho autoritzés una vegada es requerís als negocis que enretiressin les plataformes pertinents de damunt la sorra. Una demanda que el consistori, segons un comunicat de premsa emès avui, va haver de fer fa uns dies, a petició del departament de Territori, “en no complir-se la distància mínima de sis metres que hi ha d’haver entre les tarimes i el mar com a conseqüència dels darrers temporals” .

La regidora d’Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, assegura que la mesura vol “facilitar l’activitat dels restauradors” al mateix temps que “es preserven els usos ciutadans del passeig marítim”. D’aquesta manera, els negocis només podran augmentar l’espai equivalent a un 40% de les plataformes que abans tenien instal·lades a la platja fins que acabi la temporada, pels volts de Tots Sants, al novembre.

Méndez-Vigo ha explicat també que els establiments no podran tenir estris davant la façana i mantindran exempt de para-sols o mobiliari l’espai que no els pertoqui. El consistori, a més, ja ha avançat que els serveis tècnics i la Policia Local vetllaran pel compliment d’aquesta normativa que s’ha qualificat d’ “excepcional” en el que preveu el Pla d’Usos vigent.

Per tal de resoldre l’anomalia, la regidora d’Urbanisme també ha subratllat que als restauradors se’ls cobrarà l’impost establert per l’Ordenança Fiscal d’Ocupació de Via Pública adequat a l’activitat que hagin arribat a prestar.

L’Ajuntament d’Altafulla i Costes es reuniran a finals de setembre, quan ja hagi acabat la temporada d’estiu, per tal de tractar diverses qüestions sobre la platja del municipi. Sobre la taula hi haurà el reforç del passeig marítim així com la manera d’encarar la temporada vinent, amb la mirada posada al futur, tant a curt com a mitjà termini.

FOTO: Passeig de Botigues de Mar d’Altafulla. / Ajuntament d’Altafulla

Hemeroteca

Tweets recents

Share This