‘RdB Amb Tu’, la nova app mòbil per connectar amb la Policia Local de Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 18/8/2022

Aquest dimarts, 16 d’agost, l’Hotel d’Entitats va acollir la presentació de la nova aplicació mòbil de seguretat ciutadana ‘RdB Amb Tu’. L’equip de govern i la Policia Local de Roda de Beràl, conjuntament amb l’empresa Goil Security encarregada del seu desenvolupament, portaven des del mes d’abril treballant en el nou aplicatiu, que té l’objectiu de donar una major tranquil·litat i seguretat a rodencs i visitants. També millorarà la prevenció en possibles casos d’assetjament sexual, violència masclista, ocupacions d’habitatges, o en qualsevol situació d’emergència o d’inseguretat que pugui patir la ciutadania o els comerciants i restauradors, i que requereixin l’actuació dels agents.

“Aquesta aplicació arriba per dotar d’encara més eines la nostra Policia Local, la qual ha fet un salt qualitatiu molt important gràcies als gadgets tecnològics, com les càmeres de seguretat instal·lades a la via pública, les càmeres personals dels agents, o aquesta mateixa aplicació”, va assegurar l’alcalde Pere Virgili durant la presentació. “És una app que ja utilitzen alguns municipis més grans que el nostre, com són El Vendrell o Torredembarra, i ha demostrat que pot ser una eina molt útil per sentir-nos més segurs”, va dir l’Alcalde, qui va estar acompanyat per Antonio Gómez, sotsinspector en cap de la Policia Local. Per la seva part, Joan Molinas, CEO de Goil Security, va efectuar una demostració de com funciona l’aplicació, com cal registrar-se i va respondre tots els dubtes que hi havia entre el nombrós públic.

L’aplicació ja es pot descarregar a través de l’App Store, per a mòbils iOS (https://apple.co/3QPlMEA), i a la Play Store, per als Android (https://bit.ly/3QvWOKG). El primer pas a seguir és el registre, on la ciutadania o els comerciants hauran d’introduir les seves dades personals, les quals seran validades per la Policia Local en un pas previ a que l’aplicació es pugui utilitzar, per tal d’evitar falses alarmes o bromes dels vàndals.

Respecte a la possibilitat de rebre moltes falses alarmes, el cap de la Policia Local va destacar la importància de que se’n faci un bon ús, “és una aplicació que funcionarà molt bé, i serà molt útil, però necessitem que la gent en faci un ús responsable i no l’utilitzi per a fer bromes”, va dir Antonio Gómez, qui també va assegurar que una persona que acumuli tres falses alarmes serà bloquejada durant un temps a l’aplicació. “Cal prendre’s aquesta nova aplicació amb la seriositat que mereix una eina policial; és molt perillós jugar amb la seguretat de la ciutadania, i cal recordar que la mobilització de les forces i cossos de seguretat sense motiu justificat pot suposar una infracció”, assegura Antonio Gómez. Tampoc es podrà fer servir per a altres serveis que no requereixin l’actuació immediata de la Policia.

RdB Amb Tu

L’app té una interfície molt senzilla i intuïtiva. Hi ha disponibles tres botons diferents, els quals cal arrastrar fins al logo central de la Policia Local per tal d’activar-los. El botó SOS és el que cal prémer davant de qualsevol emergència en què el ciutadà o el comerciant requereixi l’actuació policial. En el mateix moment arriba una alerta a la base de la Policia Local. Gràcies al registre i a la validació prèvia els agents sabran qui necessita l’ajuda, tindran accés a les seves dades personals i de contacte i, gràcies a la geolocalització que permet l’aplicació, coneixeran la ubicació exacta des d’on s’ha activat l’alarma.

Arribats a aquest punt l’agent que hi ha a la central trucarà al mòbil de la persona per obtenir més informació i conèixer la causa de l’alerta, alhora que la patrulla s’adreçarà fins al punt on s’ha activat el botó SOS. La persona estarà geolocalitzada i els agents podran conèixer la seva ubicació real tot i que es desplaci del lloc, bé perquè estigui sent perseguida, per exemple, o estigui en perill i hagi de fugir.

Pel que fa als dos botons restants, el del 112 activarà una trucada al servei d’emergències de Catalunya; i la icona del sobre és un servei de notificacions de la Policia Local a través del qual es podran enviar avisos importants a la ciutadania o als comerciants i restauradors del municipi que tinguin l’aplicació instal·lada al seus telèfons mòbils.

Més pressupost i més recursos

La partida destinada a seguretat ha anat en augment en els darrers anys i aquest exercici ja suposa un 15% del total del pressupost anual, de 15,8 milions d’euros.

També el cos policial rodenc s’ha incrementat fins arribar als 40 efectius, entre agents, comandaments i personal administratiu. Recentment el cos ha sumat un nou agent, qui ha recuperat la seva plaça a Roda de Berà, després de passar un temps en un altre cos policial local; i dos nous agents els qui van obtenir la seva plaça ara fa un any i han superat satisfactòriament el curs de formació bàsica per a policies a l’Escola de Policia de Catalunya.

Per altra banda, en els darrers quatre anys ha crescut la inversió per dotar de més recursos els agents, per oferir més seguretat i qualitat del servei. Un exemple són les 19 càmeres de seguretat i els 18 lectors de matrícula amb els quals compta Roda de Berà en els seus accessos i sortides i en els punts més conflictius, que ja han servit a Mossos d’Esquadra i Policia Local per resoldre delictes o per trobar persones desaparegudes. Properament s’instal·laran quatre punts de control nous, amb vuit càmeres més. Dues d’elles aniran ubicades a l’accés de la zona nord del municipi, on hi existeix un problema de convivència causat per les ocupacions il·legals d’habitatges.

També al maig d’aquest any els agents van incorporar als seus uniformes 12 càmeres personals de gravació, les quals donen una major transparència a la tasca policial, tenen un efecte dissuasiu en situacions conflictives i ofereixen una major seguretat i més garanties per als ciutadans i els agents.

Foto: Agents de la Policia Local de Roda de Berà treballant amb la nova app mòbil. / AJ. RODA DE BERÂ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This