L’Ajuntament d’Altafulla arranja els accessos a la platja malmesos per les darreres tempestes

REDACCIÓ – Altafulla, 19/8/2022

Les tempestes dels darrers dies han afectat, de nou, la platja d’Altafulla. Aquest cop no ha estat en forma de temporal de mar intens com altres vegades, sinó que l’aigua de la pluja s’ha endut la sorra que facilita l’accés a l’espai des del passeig de Botigues de Mar així com en alguns dels serveis que s’instal·len durant la temporada d’estiu. I és que segons les dades registrades per l’estació d’observació meteorològica Hort de la Sínia – Tamarit, la precipitació de dimarts, 16 d’agost, en poc més de mitja hora va ser de 47,5 litres per metre quadrat.

Aquesta situació va comportar inundacions en alguns carrers del barri marítim i que l’aigua acumulada sortís per les cotes més baixes i, alhora, fràgils. Un cop superat l’episodi de mal temps, però, i tenint en compte que és agost, una època d’elevada afluència de visitants, turistes i veïns de segona residència a Altafulla, l’Ajuntament arranjarà els accessos de la platja on el graó que s’ha format és més contundent. L’objectiu és garantir la seguretat de la gent.

Els treballs consistiran en diversos moviments de sorra a la mateixa platja. És a dir, se’n traurà dels punts on se n’hagi acumulat més, per exemple al tram final del canal que hi desemboca, per col·locar-la a les zones que necessiten un reforç. Les màquines hi intervindran la propera matinada per tal de no afectar als banyistes, i està previst que deixin enllestida la feina a primera hora d’aquest dissabte dia 20. Mentre s’executin les obres l’accés a l’espai estarà restringit, i l’Ajuntament demana paciència per les molèsties que pugui ocasionar la intervenció, tant als usuaris com al veïnat.

Foto: Imatge d’una de les zones malmeses per la tempesta. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This