Quatre dies de Fira d’Artesans a Altafulla fins el 21 d’agost

REDACCIÓ – Altafulla, 18/8/2022

Aquest dijous, 18 d’agost arrenca la 24a edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla, que s’allargarà fins al diumenge dia 21 en horari de 18:00 a 00.00 hores a la zona de les eres, darrera el Castell, i al parc del Comunidor, amb el que esdevindrà la recuperació de la seva màxima essència després de dos anys marcats per la pandèmia.

El programa del 2022 preveu la participació de 120 parades de tot tipus provinents d’arreu de l’Estat així com una mostra d’oficis antics. En aquest sentit, el coordinador de la Fira d’Artesans d’Altafulla, Diego Spano, destaca les demostracions de “les feines pròpies dels ferrers, els picapedrers, els fusters, els vidriers i els sarroners”, i diu que “el topall en el nombre d’estands s’ha marcat per garantir la seva màxima qualitat”. Alhora, la responsable del Col·lectiu d’Artesans, Laia Gatell, assegura que “aquests professionals exemplars faran les delícies d’un públic de caràcter familiar”.

De fet, la cita s’emmarca a mitjan d’agost, època de màxima afluència de visitants, turistes i veïns de segona residència a la vila. I per aquest motiu des de l’Ajuntament, el regidor de Turisme, Jaume Sánchez, ha avançat que “amb la recuperació del format prepandèmic es preveu una assistència de 25.000 persones al llarg dels quatre dies”. “Uns visitants que segur que aconseguiran trobar la seva activitat preferent”, assegura el regidor.

I és que la programació que s’ha dissenyat, a més a més, contempla la participació i implicació de les entitats del municipi així com un assaig obert de la colla de Bastoners i Bastoneres d’Altafulla. Enguany s’ha recuperat la zona d’artesania infantil, amb jocs, rondallaires i una granja. També s’estableix un punt gastronòmic amb parades i ofertes variades. I entre altres actes, tornen els concerts, que en aquesta ocasió seran a càrrec dels grups Somos Con-Tacto Dúo, The Dyego Brothers, Sal 150 i Barboots.

Per tal de facilitar un correcte desenvolupament de la Fira d’Artesans, l’organització, de la mà de la Policia Local d’Altafulla, ha dissenyat un dispositiu especial de mobilitat. Aquest preveu diverses afectacions a la circulació del trànsit rodat de vehicles als carrers que hi ha al voltant de la zona on es desenvoluparà l’esdeveniment. Per això, a la vegada, s’habilitaran nous espais d’estacionament a tot l’entorn més enllà dels que ja hi ha disponibles habitualment. A més a més, al llarg dels quatre dies, el servei de trenet turístic ampliarà els horaris i farà parada a la fira.

Foto: Una imatge de la Fira d’Artesans d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This