Més de 6.000 persones visiten la fira ‘Creixell, terra de pirates’

REDACCIÓ – Crexell, 16/8/2022

Els principals carrers del nucli històric de Creixell han estat l’escenari de la primera edició de la fira ‘Creixell, terra de pirates’ aquest passat cap de setmana llarg de la Mare de Déu d’Agost. Més de 6.000 persones, entre ells turistes i visitants provinents principalment de França, l’Aragó, País Basc, Navarra i Catalunya, l’han visitat.

Durant tot el cap de setmana s’han dut a terme activitats relacionades amb la temàtica dels pirates. Les activitats organitzades des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell han estat especialment adreçades al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, pinta-cares pirata, cercavila, gimkama, espectacle de malabars de foc nocturn, demostració de softcombat, masterclass pirata de zumba, repartiment de polseres pirates fluorescents i moltes altres  iniciatives per a tota la família.

Durant els dies de la fira, també hi ha hagut l’actuació del Mag Lari al Casal Municipal i una exhibició de swing al Mirador a càrrec de Basi Escola de Ball de Reus.

La regidora de turisme, Silvia Farrero, fa una valoració molt positiva de com s’ha desenvolupat aquesta primera fira de temàtica Pirata. “A l’hora d’organitzar aquesta fira des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, s’ha tingut en compte una llegenda de Creixell. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius” explica la regidora Farrero. I això ha tingut molt d’èxit i molt bona acollida pels visitants.

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’església, de Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

A més, durant els tres dies de la fira, l’associació de Comerciants i Empresaris de Creixell ha posat també una paradeta a la fira amb jocs infantils i ha repartit molts obsequis per a la mainada. També s’ha pogut visitar a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, l’exposició de dibuix i pintura dels alumnes del curs d’arts plàstiques que l’artista creixellenca Joana Bonan fa durant l’any a la Biblioteca Municipal i que ha tingut també molt bona acollida.

Foto: Una imatge de la fira amb molt d’ambient als carrers del municipi creixellenc. / AJ. CREIXELL

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This