Anna Saballs, amb Carles Marquès i la Torre Camina i Torredembarra Actualitat, pujarem a Sant Simplici el 30 de juliol

REDACCIÓ – Torredembarra, 18/7/2022

El dissabte 30 de juliol, a les 7 del vespre, pujarem a Sant Simplici amb l’arquitecta tarragonina Anna Saballs, que s’ha proposat pujar 100 vegades al llarg de l’any 2022 a aquesta muntanya, per donar visibilitat a la torre medieval que hi ha al cim i que s’hi facin tasques de conservació i restauració. Col·laborem en la pujada el periodista Carles Marquès, l’associació la Torre Camina i Torredembarra Actualitat, que així ens adherim al repte #100xSantSimplici de l’Anna Saballs.

Hi pot participar tothom qui vulgui, i sortirem a l’hora indicada des del pàrquing del Club de Golf Costa Daurada, al Catllar. No cal inscripció prèvia. Un cop al capdamunt, a més d’admirar les vistes, unes de les més espectaculars sobre el Baix Gaià i la ciutat de Tarragona, i poder conèixer de prop les restes de la torre, Carles Marquès ens llegirà uns microrelats que ha escrit en relació amb Sant Simplici.

Un poble imaginari

En aquests microrelats, Carles Marquès ha situat un poble imaginari al cim d’aquesta muntanya i n’ha escrit uns petits contes entre surrealistes i absurds, que va publicar en el volum Capbreu. Aquest poble imaginari vindria a ser una síntesi dels pobles que formen el Baix Gaià, i la idea de l’autor a l’hora de crear-lo és únicament lúdica i bromista, sense cap gran pretensió literària.

Tampoc vol donar idees a cap promotor immobiliari, naturalment, afegeix l’escriptor, que dona total suport a la preservació de l’entorn natural i de la torre de Sant Simplici, que defensa Anna Saballs. Les restes corresponen a una torre de guaita circular de pedra i morter, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, que va construïda amb funcions de vigilància i defensa en la marca o frontera del Gaià entre el comtat de Barcelona i al-Andalus, probablement al segle onze. També va servir per alertar de la presència de pirates a la costa, i durant la guerra dels Segadors.

Foto: Una imatge del cim de Sant Simplici, amb les restes de la torre de guaita. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This