‘Creixell, Terra de Pirates’, una nova fira que se celebrarà del 13 al 15 d’agost

REDACCIÓ – Creixell, 22/7/2022

La fira ‘Creixell, Terra de Pirates’ arribarà per primera vegada a Creixell els propers dies 13, 14 i 15 d’agost. Es portarà a teme pels carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d’artesania i alimentació. L’horari de la fira serà de les 10 a les 22 hores.

Coordinat des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Silvia Farrero i amb el suport de l’equip de govern municipal, l’objectiu és promoure esdeveniments i actes en favor de la promoció turística i econòmica de la vila creixellenca, desprès de 2 d’anys d’aturada gairebé obligada de la majoria d’activitats previstes, a causa de les restriccions de la pandèmia.

Durant aquests tres dies de la fira, la gent trobarà als carrers i places de Creixell una proposta molt atractiva de lleure i comerç de temàtica pirata, adreçada especialment al públic familiar. Hi haurà parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat  i moltes iniciatives per a tota la família.

La llegenda

A l’hora d’organitzar aquesta fira i anomenar-la ‘Creixell, Terra de Pirates’, s’ha tingut en compte també una llegenda de la vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius. Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’església parroquial, la de Sant Jaume, a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This