Les obres d’interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar començaran l’1 d’agost

REDACCIÓ – Altafulla, 22/7/2022

Les obres del projecte d’interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar començaran el pròxim 1 d’agost. Així ho ha anunciat la regidora d’Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, després que aquest dijous, 21 de juliol, es dugués a terme el replanteig de l’obra amb l’empresa adjudicatària del contracte Agrotecnica Del Segria SL, qui va guanyar la licitació el passat 3 de maig.

La inversió final dels treballs és de 415.933,20 euros amb l’IVA inclòs, després que s’hagi incrementat en un 20% el pressupost inicial segons el recent Reial decret llei 6/2022, de 29 de març, pel qual s’han adoptat des del govern de l’Estat mesures urgents en el marc del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Aquesta millora per a la ciutadania de Brises del Mar suposarà que la urbanització rebi aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i deixi de subministrar-se amb l’aigua del pou que hi ha a la zona. D’aquesta manera es millorarà principalment el gust de l’aigua que, en el cas de la del pou, podia tenir un gust més salat, segons el dia i època de l’any, per la proximitat al mar d’aquesta estructura i pels increments de consum d’aigua especialment a l’estiu.

Una canonada de 3,5 quilòmetres

Els treballs consisteixen tècnicament en la instal·lació d’una canonada d’impulsió de 3.507 metres des del dipòsit de Sant Antoni al dipòsit de Brises del Mar; i la instal·lació d’un grup d’impulsió format per dues bombes multicel·lulars verticals model MXV-50/1603 de Calpeda de 3 KW cadascuna amb variador de freqüència.  El projecte ha estat redactat pel despatx d’enginyeria i arquitectura SET enginyeria, i el director de l’obra serà Rafael Cabré.

Aquesta canonada discorrerà soterrada per camins municipals i per terrenys particulars fins arribar a la paret exterior del dipòsit de la urbanització de Brises del Mar per connectar-lo per l’interior d’aquest.  Aquests més de tres quilòmetres i mig de canonada passaran pel subsol de vies com la carretera n-340, la comarcal TP-214, l’autopista AP-7 i l’antiga via fèrria Reus-Roda de Berà.

Foto: Dipòsit actual de Brises del Mar. / AJ., ALTAFULLA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This