L’Ajuntament d’Altafulla posa en marxa la campanya ‘Platja sense fum’

REDACCIÓ – Altafulla, 15/7/2022

Les burilles de cigarreta, tot i ser un dels residus més abundants en entorns naturals i urbans i causar greus impactes ambientals i econòmics quan no són gestionades correctament, actualment no són un residu al que se li presti suficient atenció i no són una prioritat en l’agenda política de la prevenció i gestió de residus a Catalunya.

D’altra banda, les burilles de cigarreta són el residu més abundant en les platges de la regió occidental del Mediterrani representant el 25,33% sobre el total de deixalles marines recollides. La Comissió Europea els classifica com el segon residu més freqüent en les neteges de platges europees. Es tracta d’un residu molt petit i lleuger que és fàcilment transportat per vent, escorrenties, aigües residuals i rius fins arribar a platges i al mar on s’acostumen a acumular.

L’Ajuntament d’Altafulla ha engegat la campanya “Platja sense fum” amb l’objectiu de conscienciar a banyistes i ciutadania que visita la platja sobre la importància de mantenir la sorra neta i lliure de burilles.

Per raons de salut i mediambientals demanem a la població resident i visitant que pensi abans de fumar i llençar una burilla a la sorra. “Tothom us ho agrairà”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo.

Una de les accions d’aquesta campanya inclou la col·locació de cartells que recordaran als usuaris que a la platja és millor no fumar.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This