L’Ajuntament d’Altafulla permetrà ampliar les terrasses sobre el passeig marítim

REDACCIÓ – Altafulla, 12/7/2022

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau; la regidora d’Urbanisme i Via pública, Marisa Méndez-Vigo, i dos tècnics de l’Ajuntament, han estat aquest dilluns, 11 de juliol, al Passeig Marítim de Botigues de Mar d’Altafulla per tal d’avaluar i trobar solucions a la situació anòmala en què ens trobem al municipi degut a la manca de sorra a la platja.

Per una banda es trobem, en determinats dies i hores,  amb un passeig marítim massificat,  envaït per establiments amb el mobiliari necessari per fer la seva activitat que no compleixen la normativa en relació  a l’espai que ocupen,  i que dificulten el passeig, la convivència pacífica i la relació de la gent, tenint en compte la varietat de persones i activitats que es duen a terme.

Per altra banda, els restaurants i bars que se’ls ha adjudicat plataformes/terrasses sobre la sorra es troben amb un minvament important del seu negoci en no poder col·locar-les amb el que això suposa de problemes econòmics i, especialment, laborals,  entre d’altres. Intentant equilibrar una situació molt difícil,  l’Ajuntament vol facilitar l’activitat dels restauradors, durant el temps que no es pugui col·locar la plataforma sobre la sorra,  tot preservant els usos ciutadans del Passeig.

Per tant es permetrà ampliar les terrasses sobre el passeig, una superfície que va de 8 a 12 metres quadrats, en funció de l’espai que perden a la plataforma només i únicament fins que es pugui col·locar aquesta.

A canvi, els establiments no podran sobrepassar les pèrgoles amb taules i cadires, en el sentit paral·lel al passeig, no podran tenir cap mobiliari, anunci o estris davant la façana i mantindran exempt de para-sols o mobiliari l’espai que no els pertoqui.

A més, els serveis tècnics i la Policia Local actuaran per tal de vetllar pel compliment d’aquesta normativa provisional, que deixarà de ser efectiva en  el moment en que hi torni a haver terrasses sobre la sorra, tornant a la situació prevista en el Pla d’Usos vigent.

Foto: Una imatge del passeig marítim d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This