Final de l’ocupació de les cases del carrer Catúfols d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 10/7/2022

Aquesta setmana ha finalitzat l’ocupació dels habitatges del carrer Catúfols d’Altafulla amb la marxa dels darrers okupes. Han estat anys d’incivisme, vandalisme i problemes de convivència i salubritat a la zona, des que la promotora que va construir els habitatges els va deixar sense acabar el 2015. Els veïns de la zona han patit aquesta situació i s’han queixat repetidament de baralles, violència i amenaces a veïns, sorolls i situacions de perill i algun incendi. Fins i tot es va viure un episodi d’abocament d’aigües fecals a finals del 2018.

L’Ajuntament d’Altafulla va iniciar un procediment judicial fa més d’un any i finalment ha donat els seus fruits i, en paral·lel, els onze habitatges han estat adquirits per un nou propietari. La situació d’insalubritat d’aquests habitatges ha estat una de les eines usades des del consistori altafullenc per iniciar aquest procediment judicial, per poder accedir en aquests immobles a netejar i resoldre la problemàtica. L’entrada a aquests domicilis implicava la sortida dels ocupes, com així ha estat finalment. En paral·lel, l’adquisició dels immobles per part d’una nova propietat, ha facilitat també que s’acceleressin els esdeveniments.

El cap de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil, explicava a Altafulla Ràdio que l’actuació a Catúfols representa també poder tancar una carpeta que es va trobar damunt la taula quan va accedir al càrrec i que des d’aleshores es va convertir en una de les seves principals prioritats. Com apunta Gil, la nova propietat dels habitatges de Catúfols haurà de decidir ara què en vol fer, previsiblement posar-los al mercat, tot i que ja es tracta, evidentment, d’una qüestió privada. De moment a Catúfols encara s’està treballant a condicionar la zona, amb l’enretirada de desenes de contenidors de brossa i la posada a punt dels immobles.

Des de l’EINA-ERC, el partit que liderava el govern quan es va iniciar el procediment judicial que ha permès acabar amb el conflicte al carrer Catúfols, treuen pit de “la feina sigil·losa al capdavant de l’Ajuntament d’Altafulla fins a l’abril del 2022, ha donat els seus fruïts després de més de 3 anys de compromís per a recuperar la pau social.”

“Des del primer moment, el juny de 2019, l’equip encapçalat per Muntadas-Molinera va abocar esforços per posar fi a aquesta situació, que juntament amb la col·laboració del veïnat i de tots els departaments municipals, ha servit per desactivar un punt d’inseguretat ciutadana. Així doncs, ara es podran recuperar i dignificar 10 habitatges que presentaven signes de deixadesa i brutícia, fet que suposava un perill per a la seguretat ciutadana”, afirmen en un comunicat.

Foto: Una imatge dels habitatges ocupats. / ALTAFULLA RÀDIO

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This