Juan Cruz, ratificat com a director artístic de la programació de La Violeta d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 7/7/2022

En la darrera Junta Local de govern de l’Ajuntament d’Altafulla s’ha ratificat la contractació dels serveis de Juan Cruz Benavente com a coordinador artístic adscrit a la regidoria de Cultura, que encapçala l’edil Hèctor López Bofill, amb l’objectiu específic de dirigir i gestionar la inauguració de La Violeta i la programació artística de la sala fins el desembre de 2022.

Juan Cruz és un destacat professional del món de la comunicació audiovisual, resident a Altafulla i pròxim a Alternativa Altafulla, com ha quedat de manifest en les seves intervencions a les xarxes socials. L’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla confia en la seva experiència i coneixement per iniciar i mantenir el projecte de fer de La Violeta un centre cultural de referència a la comarca. Fins el mes de desembre, Cruz disposarà de 72.600 euros fins a final d’aquest any per dissenyar la programació. El govern municipal no ha fet pública la remuneració d’aquest nou càrrec de confiança i si aquesta està inclosa en aquesta xifra per la programació.

Una pinzellada a la seva biografia

Nascut a Barcelona i criat al barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat, va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona i es va iniciar en la interpretació com a membre del grup de teatre aficionat ‘La Compañia Sgratta’, on va conèixer a l’actor i director José Corbacho.

Va iniciar la seva carrera com a dissenyador gràfic i, posteriorment, va cursar Direcció Cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i un curs d’Estructura de Guió a la Universitat Politècnica de Catalunya. Va dirigir la seva primera obra, un curtmetratge, el 1995 amb ‘La Bula’. L’any 1999 va fer un altre curt ‘El olor de las manzanas’.

Amb José Corbacho, ha escrit i dirigit tres llargmetratges. El primer va ser ‘Tapas’ (2005), pel·lícula que va guanyar la Bisnaga d’Or en el Festival de Màlaga i gràcies a la qual va rebre el Goya al Millor Director Novell. Els següents van ser ‘Covards’ (2008) i ‘Incidencias’ (2015). Arran de l’èxit de ‘Tapas’, Corbacho i Cruz van crear la productora Hospiwood, nom que barreja la ciutat d’on són ambdós i el de la meca del cinema, Hollywood.

A l’any 2000 s’incorpora a la productora El Terrat i des d’aleshores ha dirigit programes per diferents productores i cadenes de televisió, així com ha coordinat equips de guió per formats d’entreteniment i ficció. Amb José Corbacho va dirigir la sèrie ‘Pelotas’ durant dues temporades (‪2009-2010‬), a La 1 de TVE. Tots dos també van treballar junts en la primera novel·la ‘People from Ibiza’, publicada per Plaza & Janés el 2015. En aquests moments es troba escrivint una sèrie per televisió i treballant en el que serà el seu quart llargmetratge.

Foto: Juan Cruz és un artista polifacètic que fa uns anys que resideix a Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This