El Centre d’Interpretació del riu Gaià del Catllar obre tots els dissabtes de juliol

REDACCIÓ – El Catllar, 1/7/2022

El Centre d’Interpretació del riu Gaià estarà obert tots els dissabtes d’aquest mes de juliol, de 10 a 13 hores. La visita es fa de forma guiada a càrrec de membres de  l’Associació Mediambiental La Sínia. El centre està ubicat a l’Ermita de Sant Ramon, al Catllar, i impulsat per l’Ajuntament del municipi i l’Associació Mediambiental La Sínia.

Tres exposicions permanents

El Centre d’Interpretació del riu Gaià alberga tres exposicions permanents: La conca del riu Gaià. A pas d’aigua, territori i biodiversitat; El conjunt fabril del Catllar i Xiloteca de la conca del riu Gaià. La conca del riu Gaià és un recorregut del riu des de les capçaleres del riu Gaià. Permet conèixer gorgs, ràpids i parets d’alçada, el pas per camps de conreus i la plana fèrtil que mira al mar. L’exposició El conjunt fabril del Catllar permet fer un recorregut des del molí senyorial medieval a la fàbrica tèxtil, passant per la farga i el molí paperer.

Els textos van a càrrec de Xavier Llopart, Hèctor Hernàndez, Joan Carles Blanch, Josep Zaragoza, Joan Díaz i Josep Maria Gavaldà; mentre les fotografies són de Jordi Brú, Aleix Casadó, Hèctor Hernàndez, Jordi Brú i Josep Zaragoza. També trobarem maquetes de Josep Zaragoza, mentre la Xiloteca de la conca del riu Gaià és de Joan Teruel. Les Il·lustracions del Ròdol i del conjunt Fabril del Catllar són de Joan Carles Blanch.

Foto: Una de les visites al Centre d’Interpretació del riu Gaià aquest estiu. / LA SÍNIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This