L’Ajuntament d’Altafulla pagarà per reposar la sorra de la seva platja a finals de juliol

REDACCIÓ – Altafulla, 28/6/2022

L’Ajuntament d’Altafulla haurà de pagar per tornar a tenir sorra a la seva platja, que ha quedat molt malmesa després del darrer temporal a mitjan de juny. El Ministeri per a la Transició Ecològica ja ha comunicat que no costejarà cap més aportació de sorra a la platja d’Altafulla i el consistori haurà costejar els treballs per portar la sorra a la seva platja. Es vol fer una aportació “petita”, previsiblement menor als 6.500m3 que es van repartir per l’espai natural a mitjans de juny

Així ho ha confirmat el cap del servei provincial de Costes de l’Estat, Antoni Espanya, a l’alcaldessa Montse Castellarnau i la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, en una visita sobre el terreny aquest dimarts, 28 de juny. Méndez-Vigo ha explicat a Altafulla Ràdio que la trobada amb Espanya ha estat “molt profitosa i pràctica” i que d’aquí n’extreuen com haurà de ser tot el procés per fer una nova aportació, que calculen i confien que es pugui fer efectiva a finals de juliol. Primer cal demanar els permisos, cosa que pot trigar en arribar entre 15 i 20 die si després executar els treballs.

Pel que fa a la quantitat de sorra que es vol comprar, la primera tinent d’alcaldia assegura que serà una aportació “petita” que pot estar entorn dels 6.700 m3 que es van aportar fa tan sols uns dies, en aquest cas, per part de Costes.

Marisa Méndez-Vigo ha assenyalat que tant els responsables municipals com els tècnics de Costes i el mateix Espanya han coincidit en determinar que la platja d’Altafulla “ja s’està recuperant” des del passat cap de setmana i ara ja torna a veure’s més amplitud de sorra en determinats punts de l’espai natural.

L’alcalde de Torredembarra contradiu la seva homologa altafullenca

Però l’aportació de sorra a Altafulla no deixa de generar polèmiques i l’última la protagonitzen l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau. I és que Castellarnau va afirmar en el transcurs del ple municipal de de dilluns, 27 de juny, que “en els tractes, les primeres trobades o primers contacte amb Torredembarra els ofereixen la sorra que vulguin. “Si Costes autoritza que comprem sorra a Torredembarra la podem comprar a Torredembarra que en tenen molta”, va declarar l’alcaldessa.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha contradit Castellarnau negant a través de Twitter que hi hagi hagut “ni tractes, ni primeres trobades, ni primers contactes” amb l’Ajuntament d’Altafulla i afirma que “no oferim sorra per molta que en tinguem.” Rovira també recorda que “encara que ho digui al ple, la sorra no crec que es pugui comprar i no és propietat del municipi, ni de Torredembarra ni d’Altafulla.” El culebrot de platja d’Altafulla continua.

Foto: La platja d’Altafulla va quedar sense la major part de la seva sorra després del darrer temporal. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This