S’inicia una recollida de signatures al Tarragonès i al Baix Penedès contra el maltractament a la gent gran

REDACCIÓ – Roda de Berà, 21/6/2022

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Maltractament a la Gent Gran, que es commemora el 15 de juny, L’Arc Serveis va iniciar una campanya de recollida de signatures al Baix Penedès i al Tarragonès per denunciar aquesta situació i erradicar els casos de maltractament.

En la campanya es demana la creació d’un Observatori especialitzat per detectar i donar resposta a les diferents formes de maltractament; formació de professionals que mantinguin relació directa amb gent gran, entitats, voluntariat, centres i llars de jubilats, a més de crear programes específics intergeneracionals a les escoles i instituts; i proporcionar eines i recursos adaptats a les necessitats de cada territori (pisos, suport econòmic, suport psicològic,…).

La recollida de signatures es realitza a les seus de L’Arc Serveis: Tarragona (Rambla Vella, 18), El Vendrell (carrer Doctor Oliver, 4) i Roda de Berà (carrer Marinada, 16,). A més, l’empresa que treballa amb gent gran anima a sumar-se a aquesta campanya a les entitats i col·lectius sensibles a aquesta problemàtica. L’entrega de signatures es farà  d’aquí a dos mesos al Parlament de Catalunya.

Des de L’Arc Serveis alerten que, segons dades dels Mossos d’Esquadra, només el primer trimestre del 2022, el nombre de víctimes de maltractaments a Catalunya ha augmentat un 18% respecte al mateix període del 2021. L’any passat, prop de 1.200 persones grans van patir maltractaments, en la majoria dels casos causats pels seus propis fills.

El 15 de juny

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda, gestionat per L’Arc Serveis, va organitzar el passat 15 de juny una sèrie d’actes coincidint amb el Dia Mundial. Es va fer una xerrada de sensibilització sobre el maltractament envers la gent gran, la magnitud del problema, circuits socials i seguretat de la mà dels Mossos d’Esquadra i es va llegir el Manifest de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FACTEC), per part de la Llar de Jubilats de Roda de Berà. L’objectiu d’aquestes accions és “crear una consciència social i política envers aquesta problemàtica en totes les seves manifestacions i contra l’abús produït a les persones grans”.

Foto: Acte al Centre de dia Marinada de Roda de Berà el passat 15 de juny. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This