L’EINA-ERC contraataca i acusa l’actual govern d’Altafulla de “vendre fum” amb la gestió de la platja

REDACCIÓ – Altafulla, 21/6/2022

L’episodi de mala mar de diumenge 19 de juny, que ha deixat la platja d’Altafulla sense bona part de la seva sorra, malgrat que Costes de l’Estat la setmana passada just hi va fer una aportació d’uns 8000m3, sembla situar en un bucle la localitat del Baix Gaià. Ara és l’EINA-ERC des de l’oposició qui carrega fort per l’estat de la platja contra l’executiu liderat per Alternativa Altafulla i que els va desatllotjar els republicans amb una moció de censura el passat 10 de maig. Recorden, a més, que aquesta a sorra que ara s’ha emportat el mar era l’acordada per l’Estat i l’Ajuntament quan estava governat per l’EINA-ERC.

“Lamentablement, l’actual govern d’Alternativa i Junts ha prescindit de l’assessorament tècnic necessari per que aquesta tasca de reposicions de sorra ajudi la platja tot l’any i no només els mesos d’estiu. L’EINA vol manifestar, novament, la importància de tractar la platja com a espai natural i d’alt interès turístic sota supervisió tècnica on, tot i que actuant sota aquests criteris, i degut a la pròpia fragilitat de la platja, som conscients que també hi hauria hagut la possibilitat de tenir pèrdues”, afirmen en un comunicat.

“Aquests darrers dies s’ha demostrat que gestionar la platja sense criteris tècnics és una irresponsabilitat sostinguda per la necessitat de fer una actuació que només busca una rendibilitat electoral. Per això, el Pla la de Xoc anunciat per AA que s’ha reduït a fer l’aportació ja projectada pensant només en la temporada turística no és viable i s’ha demostrat que era només fum”, afegeixen

Els republicans reivindiquen que al llarg del nostre mandat, han treballat per recuperar l’estat de la platja: “Per aquest motiu, ens preguntem quin és el Pla de l’actual govern per la platja. Hi ha algun tipus de planificació i estratègia un cop acabi la temporada d’estiu? Sospitem que no.”

És per tot això que l’EINA requereix la convocatòria d’un Comitè de Gestió perquè el govern exposi quins són els seus plans i manté que “ens trobaran al seu costat sempre i quan la planificació torni a estar feta seguint criteris tècnics.” Així doncs, tal com expressa l’ex-coalcaldessa Alba Muntadas: “Demanem la convocatòria, que ja s’hauria d’haver fet, del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions on hi participin tècnics, associacions mediambientals, veïns i grups municipals”.

“Tanmateix, el grup municipal de l’EINA segueix a l’espera de poder conèixer els criteris dels tècnics que van aprovar el Pla de Xoc presentat per Alternativa Altafulla, i que va motivar la moció de censura contra l’equip de govern de l’EINA-ERC el qual havia de servir per fer front a situacions com la que s’ha donat a la platja entre ahir i avui”, afirmen des del grup republicà, i conclouen: “Es pot estar més o menys d’acord amb el plantejament i actuacions del Pla de Gestió de la Platja (Altafulla Platja Viva), però cal saber quin és el Pla que proposa l’actual govern. En una platja les accions de xoc a curt termini topen amb la variable meteorològica que no es pot controlar.”

Foto: La platja d’Altafulla torna a exhibir una imatge amb molt poca sorra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This