Altafulla es torna a quedar sense platja

REDACCIÒ – Altafulla, 20/6/2022

La platja d’Altafulla començarà l’estiu sense gairebé sorra. De res ha servit la sorra aportada per Costes de l’Estat la setmana passada des del Vinyet, ja que ha estat engolida pel mar a causa del darrer temporal aquest darrer cap de setmana. L’aportació extraordinària de Costes -a petició del consistori altafullenc- va ser de 8.000 metres cúbics de sorra. El temporal ha tornat a evidenciar els problemes de la platja d’Altafulla respecte al manteniment de la sorra.

La regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo ha explicat a Altafulla Ràdio que s’esperarà a veure com evolucionen els temporals previstos per aquesta setmana per poder determinar si cal dur a terme alguna acció a la platja com tornar a demanar alguna aportació de sorra més. Pel que fa a l’aportació de sorra feta la setmana passada i que ara ha desaparegut, Méndez-Vigo, creu que era impossible saber si calia esperar més temps a fer-la o no.

El que està clar és que per Sant Joan la platja de davant de Botigues de Mar presentarà un aspecte diferent dels darrers estius. Des del consistori es reconeix que les aportacions de sorra no són solucions definitives i que cal estar atents al cicle natural de la platja per poder actuar quan sigui precís, cada temporada.

Malgrat el temporal, les instal·lacions de dutxes així com la caseta de socorrisme es mantenen dempeus si bé alguna torre de vigilància està al límit del descalç. Igualment, una de les estructures de fusta que un dels establiments del passeig va decidir construir abans de tenir el vistiplau del consistori, també ha estat desfalcada de la sorra en bona part. La construcció d’aquesta estructura de fusta, recordem, va ser aturada per ordre dels tècnics municipals ja que encara no es podia instal·lar.

Això a la part central del passeig, la més estreta i on es van dirigir els principals esforços en la reposició de sorra, però també a la zona del Voramar l’aigua ha arribat a peu del parc en la part més pròxima al límit de terme, la que toca al restaurant Cal Vitali. Allí els sacs de sorra han contingut l’embat de l’aigua pel que fa a l’estructura de l’establiment.

Foto: Una imatge aquest dilluns de la platja d’Altafulla. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This