La 22a Nit de Bruixes comptarà amb un mercat esotèric d’unes 70 parades i la presència de Sebastià d’Arbó

REDACCIÓ – Altafulla, 16/6/2022

Les bruixes i els bruixots centraran el protagonisme a Altafulla el cap de setmana de Sant Joan , 24 i 25 de juny, en el marc de la 22a edició de la Nit de Bruixes on, com ha remarcat aquest matí el coordinador de la mostra, Diego Spano, es posarà en valor la figura de la bruixa entesa com a “dona sàvia” amb uns coneixements amplis sobre plantes, els seus usos medicinals i els seus principis actius, i amb la capacitat d’utilitzar aquests sabers per aconseguir un propòsit saludable.

Per fer-ho, l’organització, que recau en la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ha elaborat  un ampli programa carregat d’espectacles, conferències i rituals tots ells vinculats al món esotèric i místic a l’entorn de la Vila Closa, un escenari que el regidor de Turisme, Jaume Sánchez, ha destacat com a atractiu turístic al mateix temps que ha convidat a tothom a “gaudir-lo tot passejant pels seus carrers ambientats en la Nit de Bruixes”.

La fira comptarà amb un mercat esotèric format per una setantena de paradistes que es repartiran per la plaça del Pou, la plaça de l’Església i el carrer Camí de Sant Antoni.  A la zona verda de davant del Castell s’hi habilitaran les parades d’alimentació i restauració, i a l’Era de l’Hospital, propera a l’Ajuntament, serà l’escenari que acollirà les xerrades, els rituals i les actuacions musicals. El Museu Etnogràfic acollirà l’exposició fotogràfica ‘L’embruix del paisatge’.

La 22a Nit de Bruixes d’Altafulla comptarà amb noms de reconegut prestigi en aquest àmbit com Sebastià d’Arbó, periodista i psicòleg especialitzat en antropologia fantàstica, o Imma del Destí, la bruixa dels Pirineus. De fet, serà ella l’encarregada d’inaugurar la mostra el divendres 24, a les 18:15 hores, amb el Ritual d’inici de la fira.

Des de l’organització s’estima que més de 8.000 persones visitin la mostra en les dues jornades que s’allarga la fira. L’horari serà de 18 a 00 hores.

Foto: Una imatge de la presentació de la Nit de Bruixes 2022. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This