La Diputació inverteix 4,2 milions d’euros en la remodelació de la carretera TP-2039 de Tarragona al Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 13/6/2022

La Diputació de Tarragona ha començat els treballs inicials de condicionament de la carretera TP-2039 que comunica el Catllar amb l’antiga N-340 a Tarragona. L’objectiu de l’actuació és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible en aquesta via en un tram de més de 4 quilòmetres (del pk. 1,1 al 6,085). Els treballs compten amb un pressupost de 4,2 milions d’euros, tindran una durada de 18 mesos i obligaran a realitzar restriccions al trànsit.

Les obres consistiran en la construcció de tres rotondes: una a l’accés de la urbanització Llevantina i de Boscos de Tarragona, una segona a l’accés als Monnars i una tercera a la intersecció amb la T-203 al cementiri del Catllar. A més, s’ha projectat la construcció de voreres i la instal·lació de passos de vianants a les urbanitzacions Els Cocons i Pinalbert del Catllar amb l’objectiu de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen entre els PQ 0,900 i 1,550. També s’ampliarà el pont sobre el Torrent del Mas de la Creu, es reordenaran els accessos a la via des de diverses finques i urbanitzacions i s’adequaran les parades d’autobusos que hi ha al llarg de la carretera per tal que els vehicles puguin realitzar bé les maniobres i s’hi pugui accedir a peu amb seguretat.

La carretera TP-2039 és la sortida natural del Catllar i de diverses urbanitzacions cap a la A-7 i les zones de platja. El tram objecte d’aquest projecte té un trànsit de 2.190 vehicles al dia i la calçada actual té amplades variables i insuficients, amb molts encreuaments algunes amb molt volum de trànsit. A més, la via compta amb un revolt perillós i un pont sobre el Torrent del Mas d’amplada insuficient que dificulta que dos vehicles s’hi creuin amb seguretat. Per tot això, d’acord amb criteris de seguretat, rendibilitat i impacte, que tenen en consideració l’important ús de la via, tant de vehicles com de ciclistes i vianants, l’actuació és prioritària.

Foto: Arrenquen unes obres en una de les carreteres més transitades de l’interior del Tarragonès. / DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This