Detingut a Vespella de Gaià un home per adoctrinament gihadista

REDACCIÓ – Vespella de Gaià, 9/6/2022

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han detingut un home a Vespella de Gaià per la seva presumpta participació en el delicte d’adoctrinament actiu de terceres persones. Durant la investigació s’ha pogut constatar com el detingut s’havia altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista.

L’operació s’ha desenvolupat de forma conjunta entre la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra de Tarragona i Comissaria General d’Informació i la Brigada Provincial d’Informació de Tarragona de la Policia Nacional, en una actuació coordinada per la Fiscalia de l’Audiència nacional i dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 3.

Un elevat grau de radicalització

La investigació va començar el gener de 2022 quan els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar un home alineat amb els postulats del DAESH que difonia material radical i violent de caire gihadista.

Durant la investigació els agents van verificar com el detingut s’havia altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista, interioritzant els seus missatges i duent a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones, a qui animava a cometre accions violentes, com ara decapitacions. El detingut fins i tot va arribar a presumir del seu compromís amb l’organització terrorista, a la qual hauria fet un jurament de lleialtat.

Conscient de la seva activitat terrorista, prenia diferents mesures de seguretat per evitar ser detectat. Entre d’altres, efectuava canvis constants de domicili, ocupant habitatges deshabitats i aïllats dels nuclis urbans que li permetien tenir un millor control de l’exterior. Els agents van destacar el seu avançat estat de radicalització i els nombrosos antecedents penals que li constaven -havia complert pena privativa de llibertat per un delicte contra les persones-.

La matinada del passat dilluns, es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial que va acabar amb la seva detenció i l’escorcoll a l’habitatge ocupat on vivia, on s’hi va trobar aparells electrònics, terminals telefònics i documentació d’interès policial que està sent analitzada pels investigadors.

En el matí d’aquest dijous, 9 de juny, l’arrestat ha estat posat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 3, la titular del qual ha decretat el seu ingrés a la presó.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This