La Biblioteca Municipal de Salomó acull el 6 de juny la presentació del nou llibre de Sara Dalmau

REDACCIÓ – Salomó, 5/6/2022

L’artista i escriptora Sara Dalmau Sans presentarà el proper dilluns, 6 de juny, a les 19 hores a la Biblioteca de Salomó,  el seu nou llibre Converses, trobades i contes amb animalons en el qual proposa un diàleg entre  la pintura i la narrativa, dues cares del seu procés creatiu, amb el rerefons del món animal com a inspiració.

La pintora Sara Dalmau Sans, establerta a l’Argilaga, ha participat en prop de quaranta exposicions en una gran varietat d’espais singulars (des de l’hotel Ritz fins al Monestir de Santes Creus passant per  restaurants o perruqueries), sempre presentant sèries motivades per la seva predilecció pel  món natural,  la figura i les històries femenines. En la seva vessant literària Dalmau és autora de l’epistolari  Adeu truhanes de Bursa o Diari de Turc i del relats Arañas en la cuna guardonat al certamen La Sedeta 2017 i Monjas i Labios premi Constantí 2020.

La nova proposta de la polifacètica creadora ens submergeix en  una seixantena d’històries en format de conte curt seguint la tradició de contistes catalans com Calders o Pedrolo que,  inspirades per diversos animals que l’autora ha trobat en el seu entorn immediat, s’acosten a l’experiència del realisme màgic, sempre jugant amb la dualitat imatge/creació que caracteritza la seva obra plàstica. Els contes van acompanyats de delicioses il·lustracions sobre tela que s’han reproduït curosament per a l’edició, a tot color.

L’èxit d’aquest volum ha dut l’autora a l’escriptura d’un nou volum de contes inspirats per històries d’animals però també per les relacions humanes, amb un to més punyent.  D’aquesta nova obra, encara en procés d’edició, Sara Dalmau en parlarà  en primícia durant la presentació, ja que Salomó ha estat un punt clau en la seva inspiració a l’hora d’escriure alguns relats que s’hi inclouran.

Foto: Sara Dalmau està establerta des de fa anys a l’Argilaga. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This