Tercera jornada de neteja solidària del fons marí de Creixell el 4 de juny

REDACCIÓ – Creixell, 31/5/2022

Diversos pescadors submarins deixaran els fusells de banda per a netejar el fons marí de Creixell aquest proper 4 de juny, entre les vuit i les deu del matí. Serà la tercera jornada de neteja solidària del fons marí de Creixell i tindrà lloc a la zona de platja que està davant del Càmping Gavina i que limita amb l’espai PEIN dels Muntanyans de Torredembarra.

La jornada, que està organitzada per l’Àrea de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Creixell, serà possible també gràcies a AES Neptuno i a la col·laboració del Càmping Gavina de Creixell. Els pescadors submarins faran la neteja de forma voluntària i gratuïta

El club AES Neptuno, integrat actualment per 180 pescadors submarins, va ser fundat el 2012 amb l’objectiu de formar i assessorar tots els amants de les activitats subaquàtiques. Va nèixer en un moment històric clau, enmig de la gran recessió econòmica a què es va veure sotmesa la població i és per això que la intenció del club és oferir les cobertures necessàries per fer les activitats subaquàtiques sense suposar un gran cost econòmic per als amants del gran blau.

Més de 500 quilos de residus

Durant aquestes jornades els pescadors submarins se submergeixen al mar en apnea (a pulmó) per aconseguir extreure el màxim de residus possibles. En ocasions anteriors es van treure aproximadament 500 quilos de residus principalment plàstics i mobiliari urbà durant les dues hores limitades de permís que concedeix l’Ajuntament. Des d’AES Neptuno, denuncien que  troben tanques, senyals de trànsit, fins i tot cablejat de la instal·lació exterior, cosa que fa pensar que els operaris el van llançar al mar o van ser còmplices de les deixalles sense informar les autoritats per a la seva retirada

Aquesta activitat es realitza amb l’ajuda de diversos voluntaris i voluntàries per ajudar els pescadors a fer les tasques d’extracció de residus, logística, classificació i reciclatge. Qui vulgui venir a ajudar fora de l’aigua ho pot fer. No cal estar federat i se li deixarem guants. L’Ajuntament de Creixell fa una crida a voluntaris i voluntàries que rebin la brossa a la platja i la classifiquin en els diferents contenidors per fer-ne el reciclatge oportú. ️

Foto: Una imatge de la darrera edició de la jornada de neteja. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This