El FIC-CAT crea el Premi Montserrat Carulla i exdirector del Festival, Antonio Barrero, rebrà el guardó

REDACCIÓ – Roda de Berà, 22/5/2022

El Festival Internacional de Cinema en Català ha decidit crear el Premi Montserrat Carulla, en agraïment i record a la gran actriu de teatre, cinema i televisió. Carulla va estar vinculada de forma desinteressada al FIC-CAT des de la primera edició, quan va formar part del jurat de la Selecció Oficial. Més tard, va ser nomenada Presidenta d’Honor del Jurat, fet que l’enorgullia. La Montserrat era una persona molt propera i amable, i es va fer estimar des del primer moment, creant un vincle molt especial amb el comitè i, especialment, amb el seu director Antonio Barrero, amb qui mantenia una bona amistat.

L’objectiu del premi és fer un reconeixement públic a alguna persona o col·lectiu que hagi destacat per la seva implicació en la cultura, concretament en el món del cinema en català en qualsevol de les seves vessants. En aquesta primera edició, el comitè organitzador ha decidit atorgar el reconeixement a l’Antonio Barrero, director del Festival durant 14 anys, considerant la gran tasca realitzada.

Docent de professió i gran aficionat al cinema, Barrero va dedicar molt d’esforç en fer difusió i foment del cinema en català. Gràcies a la seva perseverança, constància, implicació i autoexigència, i a base de molt treball, Barrero va ser capaç de crear un Festival de la magnitud del FIC-CAT, el qual s’allunya dels festivals de cine comuns. El FIC- CAT ha sabut anar molt més enllà, creant xarxa i sinergies entre els professionals -i amateurs- dedicats al cinema.

L’acte de lliurament del Premi Montserrat Carulla tindrà lloc el dia de la inauguració del Festival, el dissabte 4 de juny a les 7 de la tarda al Casino Municipal de Roda de Berà. L’entrada serà gratuïta, però a causa de l’aforament limitat, caldrà accedir amb invitació.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This