Altafulla acollirà tres activitats de la 24a edició del festival Tarraco Viva

REDACCIÓ – Altafulla, 19/5/2022

Des de fa dies que ja s’han esgotat les entrades per a les dues activitats gastronòmiques que acollirà Altafulla aquest diumenge 22 de maig en el marc de la 24a edició del festival de recreació històrica Tarraco Viva, que aportarà també al municipi una representació de com era la vida dels legionaris romans. D’aquesta manera, la vila tornarà a posar en valor el seu llegat romà a través de les activitats que ja fa uns anys que el certamen impulsa fora de les fronteres de la capital tarragonina.

La gran novetat d’aquest diumenge és la recreació històrica de ‘Castra Legionis’, les cartes i la vida quotidiana de legionaris romans. La proposta ens endinsarà en el dia a dia dels legionaris romans en una caserna, les seves obligacions, aspiracions i sentiments a banda de les escenes bèl·liques a les que estem acostumats. Aquesta activitat començarà a les 11.30 hores a l’Era del Senyor i amb accés gratuït.

Tot seguit, a les 12.30 hores, serà el torn de la gastronomia, amb un tastet d’un aperitiu romà i amb la recreació del que podria ser un local de menjar ràpid però de l’època romana. Al Parc del Comunidor i, com dèiem, amb totes les entrades esgotades amb un preu simbòlic d’1 euro.

Finalment la gastronomia tornarà a ser protagonista amb un dinar romà, també amb l’entrada completa (3 euros), que ens podrien haver servit en una Domus i més en concret en la casa d’Apici. Ens conviden a dinar però també a preparar els plats. Es realitzarà a partir de les 14 hores al mateix Comunidor. Els diners que es recaptin de les entrades serviran per ajudar a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna.

Per la seva banda, el jaciment de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla també formarà part de les propostes del certamen amb visites guiades amb accés lliure els dies 28 i 29 de maig. Dissabte la visita es farà en català a les 17 hores, i diumenge es podrà seguir en castellà, a les 11 hores.

Es tracta d’una proposta que permetrà descobrir una de les vil·les més importants d’Hispània, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000, a través de la vida de les elits que la van habitar. La residència i els seus conjunts termals, ricament decorats, mostren com era la vida de les elits de Tàrraco.

El certamen de recreació històrica arriba enguany a la seva 24a edició amb més de 300 iniciatives per gaudir durant les dues últimes setmanes de maig (del 15 al 29) i es viurà novament amb plenitud i amb la màxima presencialitat, per primera vegada després de l’esclat de la pandèmia.

Foto: Una de les activitats portades a terme a Altafulla en una edició anterior del Tarraco Viva. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This