La Colla de Diables del Catllar participa en el 3r Concurs d’Enceses de Catalunya

REDACCIÓ – El Catllar, 13/5/2022

La Colla de Diables del Catllar serà una de les participants en el 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà a Sant Pere de Ribes aquest dissabte, 14 de maig.. Ho farà junt amb 13 colles més d’arreu del país en un esdeveniment que serà la primera gran trobada de colles del mon foc a Catalunya després de la pandèmia.

Impulsat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, i organitzat pel Ball de Diables de Ribes Colla Jove i l’Ajuntament, el concurs tindrà un format  similar a altres anys, amb dues rondes d’enceses, que permetran gaudir de la diversitat d’estils i posaran a prova la creativitat de les colles. Hi haurà una primera ronda amb pirotècnia sorpresa, a partir d’un sorteig de material cedit per l’organització unes hores abans i que les obligarà a improvisar. I una segona de lluïment, que la colla portarà preparada i on podran demostrar tot el seu potencial.

El jurat premiarà les tres millors enceses, i, també hi haurà, per primera vegada, el Premi del Públic per a la millor actuació: el decidiran els espectadors que segueixen l’esdeveniment –ja sigui en directe des de la plaça, o a través de la televisió o per internet–, votant a través d’una aplicació al mòbil.

Enguany hi participaran catorze colles d’arreu del país, sis més que les que van competir en l’edició del 2019. A més de la colla del Baix Gaià, hi prendran part el Ball de Diables de Caldes de Montbui, Ball de Diables del Pallaresos, Ball de Diables de Sabadell, Ball de Diables de Valls, Colla de Dimonis d’Olivella, Colla Jove Diables de Sitges, Diables Aristois de Sant Martí Sarroca, Diables de Cervera Carranquers, Diables de l’Espluga de Francolí, Diablesses de la Geltrú, Dimonis de Montblanc, la Diabòlica de Gràcia i La Vella de Gràcia.

La Federació de Diables i Dimonis destaca que el concurs significarà “el retrobament per a tots els amants del foc i la cultura popular” i  confien que l’esdeveniment pugui exercir de “revulsiu en aquest escenari postpandèmic, en el qual algunes colles i algunes celebracions han quedat tocades per la inactivitat”.

Activitats complementàries

Enguany, la festa del foc s’allargarà més enllà del concurs, amb activitats complementàries durant tot el dia i per a tots els públics: jocs i gimcanes infantils, dinar popular, representació de l’acte sacramental del Ball de Diables de Ribes Colla Jove, timbalada i concerts a l’hora del vermut i a la nit. I també serà l’últim dia per visitar l’Exposició del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, al Centre Cultura El Local, que proposa un recorregut per les característiques i vestuari de totes les colles participants, amb especial atenció al ball de diables a Ribes.

Foto: La Colla de Diables del Catllar serà en el gran acte de foc després de la pandèmia. / COLLA DE DIABLES EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This